Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Hier houd je best rekening mee als je een foodtruck voor je feest wilt boeken

Hier houd je best rekening mee als je een foodtruck voor je feest wilt boeken

Tips en Trends

24/02/2021

Foodtrucks zijn helemaal hip en trendy. En zij staan te trappelen om deze zomer terug aan de slag te kunnen om jullie feesten weer op te vrolijken met hun originele voorkomen fantastische hapjes en drankjes.

Organiseer jij binnenkort ook een feest en wil je het dit keer eens anders aanpakken? Dan is het huren van een foodtruck een uitstekend idee. Je doorbreekt er de traditionele gewoonten van een feest mee, iedereen kan met mekaar een praatje maken en neemt eten wanneer hij of zij er zin in heeft.

Wel zijn er enkele belangrijke zaken waar je best rekening mee houdt wanneer je een foodtruck op je feest wilt huren. Wij zetten ze voor jou even op een rij:

LEES OOK: 5 Redenen waarom een foodtruck op jouw feest een meerwaarde is

 

1. Kies op tijd een datum

Net omdat foodtrucks zo gewild zijn, is het natuurlijk belangrijk om tijdig een datum te prikken en je favoriete foodtrucks te contacteren. Zeker in de zomerperiode staan de foodtrucks naast de privé feesten ook vaak op openbare festivals en markten en zijn daarom nog moeilijker te strikken. Dit jaar (2021) zullen zij ook nog sneller volgeboekt zijn door al de uitgestelde feesten van vorig jaar.

Wil je zeker zijn dat jouw foodtruck nog vrij is, dan raden we je aan om met de planning van je feest zeker vier maanden van tevoren te starten.

 

2. Wat zijn je thema en budget?

Heb je al eens een foodtruckfestival bezocht, dan weet je dat op zo’n festival soms wel 30 foodtrucks aanwezig zijn die allemaal verschillende gerechten en dranken aanbieden.

Een dergelijk foodtruckfestival ga jij waarschijnlijk niet organiseren. Daarom is het belangrijk goed stil te staan bij het concept van je feest. Organiseer je een feest met enkel een hapje? Wil je je gasten graag voorgerecht, hoofdgerecht en / of dessert aanbieden? Ga je de drankjes zelf voorzien of wil je hiervoor ook een truck huren? De eerste vraag is dus: wat wil je jouw gasten aanbieden?

De volgende vraag is: welke gerechten wil je hen presenteren? Houd je het liever bij de klassiekers zoals hamburgers, pizza’s of pasta’s? Of ga je eerder de wereldse toer op en denk je aan Aziatisch of Latijns-Amerikaans? Ga je voor een wijn of cavabar, of eerder een cocktailbar?

‘Last but not least’, houd ook altijd rekening met je budget. De kostprijs van een foodtruck zal berekend worden aan de hand van het aantal personen, het type gerecht en de vaste kosten van de foodtruck zoals transport- en personeelskosten. Globaal genomen zal je voor het huren van één foodtruck minimaal een bedrag van 800€ moeten voorzien.

LEES OOK: Een trendy foodtruck op je feest, hoeveel kost dat nu eigenlijk?

 

3. Welke voorzieningen heeft de foodtruck nodig?

Het huren van een foodtruck op je feest is super handig! De foodtruck komt naar jou, installeert zich op de plek die jij hebt vooropgesteld, voorziet zelf servies en bestek en zorgt er meestel zelfs voor dat alle afval nadien weer wordt opgeruimd. Met andere woorden, jij hoeft tijdens je feest enkel te genieten.

Wel is het belangrijk om op voorhand bij de uitbater duidelijk na te gaan welke voorzieningen de foodtruck nodig heeft.

Sommige foodtrucks zijn erg oude oldtimers en leveren daarom in een beperkte omgeving. Andere foodtrucks hebben een gasaansluiting, elektriciteit of water nodig. Best weet je ook vooraf hoeveel plaats de foodtruck nodig heeft.

Houd je met de hier opgesomde elementen rekening, dan boek je zonder moeite jouw favoriete foodtruck en wordt je feest gegarandeerd een overdonderend succes!

Wil je nog wat inspiratie opdoen over de verschillende foodtrucks? Neem dan zeker een kijkje op Salino.be. Je vindt hier de leukste foodtrucks in Vlaanderen en kan gemakkelijk filteren op locatie of soorten gerechten.

 

Ontdek hier de mooiste foodtrucks


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

Een bijzonder communiefeest met één van deze 5 thema’s

Inspiratie