Hoeve La Cascina: B&B – Welness & Eventlocatie

Wekelijks trekken we met Salino doorheen Vlaanderen op zoek naar de verhalen achter de concepten van onze partners. Dit keer nodigde Eline ons uit om een bezoekje te brengen aan Hoeve La Cascina.

Hier in de Leiestreek, aan de voet van de Vlaamse Ardennen, toverden zij en haar partner een oude hoeve om tot een combinatie van bed & breakfast, privé wellness en eventlocatie. Gelegen nabij de oevers van de Leie en te midden van de weilanden waan je je in Zuid Frankrijk zodra je de oprit van de hoeve oprijdt – zeker met het heerlijke weer van vandaag. 

De prachtige renovatie van de hoeve brengt de charme van de voormalige boerderij samen met een eigentijdse, moderne uitstraling.

 

 

“Wat bracht jullie ertoe om dit project te starten?“

We zijn bij toeval op deze locatie terecht gekomen. Mijn partner, Frank de Mulder, is fotograaf. Hij is enorm gepassioneerd door zijn werk, maar had vorig jaar het gevoel dat hij naast fotografie een nieuwe uitdaging wilde aangaan. Geheel per toeval zijn we op dit pand uitgekomen en zijn we van start gegaan met dit ambitieuze project en zeer uitgebreide renovatiewerken.

Oorspronkelijk was dit een boerderij. Een deel van de bed & breakfast is zelfs geïnstalleerd in de voormalige stallen. Op het moment dat we de hoeve kochten, was hier al een B&B met privé wellness, maar deze was sterk verouderd en niet naar onze smaak ingericht.

In eerste instantie hebben we daarom de kamers van de B&B gerenoveerd en een veel modernere look gegeven. Daarna hebben we de ontbijt en eventruimte gebouwd. Hier zijn we werkelijk van niets gestart, in deze ruimte waren zelfs geen muren of ramen aanwezig. Het moest een multifunctionele zaal worden, die nu dan ook dienst doet als zowel ontbijtruimte als eventlocatie.

 

“Een origineel concept: het huren van een B&B met feestzaal”

Gasten krijgen hier de mogelijkheid om een feestzaal met volledige B&B te huren en dan ook het volledige domein tot hun beschikking te hebben. Dit is een zeer leuk concept waar erg veel vraag naar is. Onze prijzen zijn zeer schappelijk en op deze manier kunnen onze klanten samen met hun gasten genieten van een ‘feestweekend’. Zij feesten niet enkel ’s avonds met hun gasten, maar hoeven ’s nachts niet meer naar huis te rijden en kunnen de volgende ochtend ook nog eens samen nagenieten bij een heerlijk ontbijt.

We vinden het zeer belangrijk om ons aan dit concept te houden. De zaal wordt enkel verhuurd voor feesten in combinatie met de B&B. Zo verzekeren we ook dat onze B&B gasten en feestvierders nooit een overlast voor mekaar zouden kunnen betekenen.

Anderzijds ontvangen we in de hoeve ook veel bedrijven voor een vergadering of brainstorm sessie met eventueel een lunch aan gekoppeld. Zij hoeven uiteraard niet de volledige B&B te huren.

Maar ook zij genieten vaak van de landelijke omgeving en gaan tijdens de pauze wel eens wandelen of joggen. Ook blijven zij vaak overnachten en maken dan gebruik van de wellness of gaan ’s avonds gastronomisch dineren in de omgeving.

 

 

“Wat vind je het leukst aan je job?”

Het leukst aan mijn job vind ik zonder twijfel het creëren van een gezellige sfeer en het in de watten leggen van de gasten. Ik haal mijn energie uit het decoreren van de ruimtes, het zetten van bloemetjes en kaarsjes, de mensen steeds met hetzelfde enthousiasme ontvangen. Dat zit gewoon in mij.

Op alle vlakken ben ik bezig met details. Dat gaat van de decoratie in het algemeen, tot het onderhoud van de gastenkamers, de geur en kleur beleving in de sauna. Alles moet tot in de puntjes in orde zijn, en zo creëer ik graag een ‘thuis weg van huis’ voor onze gasten.

 

“Heb je ooit gedacht: Waar zijn we aan begonnen?”

Ik heb de studierichtingen communicatie en marketing gevolgd en in mijn vooropleiding heb ik toerisme gestudeerd. Met deze studies had ik wel een zekere achtergrond om onze zaak te starten, maar toch bleef het een sprong in het diepe.

Voor we de hoeve kochten, heb ik zes jaar een eigen zaak uitgebaat als nagelstyliste. Ook dit was een heel andere sector.

Het uitbaten van een B&B wordt wel eens onderschat, zeker als je er ook nog een privé wellness en eventlocatie aan koppelt. Dus heb ik inderdaad op een bepaald moment wel eens gedacht ‘waar zijn we aan begonnen’.

Wanneer we net openden was ik 7 op 7 aan het werk om alles te kunnen combineren. Ik deed alles zelf, van het ontvangen van de gasten, het serveren van ontbijt tot het opmaken van de kamers en kuisen van de wellness.

Samen met de voortdurende verbouwingen was dit niet houdbaar. Daarom werk ik nu samen met twee toffe jonge dames die vooral mee zorgen voor het runnen van de B&B.

 

“Nog meer renovatieplannen”

Onze multifunctionele feestzaal is nog maar net volledig afgewerkt, en er staan al verscheidenen nieuwe verbouwingsplannen op de agenda.

Zo hebben we net de laatste hand gelegd aan de renovatie van de wellness. Deze is nu geheel in Marokkaanse stijl ingericht, met enkele zwarte muren en typische Marokkaanse lichtjes. Daarnaast zijn er nog twee ruimtes die tot hiertoe niet gebruikt worden. Hier willen we twee extra kamers met eigen wellness installeren.

Bij de inrichting van onze ruimtes vinden we het erg belangrijk om een evenwicht te bewaren tussen een modern interieur en een gezellige sfeer. De ruimtes moeten steeds warmte blijven uitstralen.

En verder zijn er ook nog langere termijn plannen zoals het omvormen van de vijver in de tuin tot een zwemvijver en de grote schuur waar we nog een nieuwe bestemming aan willen geven, maar voorlopig blijft dit nog even toekomstmuziek.

 

Meer informatie over Hoeve La Cascina

Ontdek de mooiste eventlocaties

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram