Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Kasteel den Brandt – authentieke locatie en gevestigde waarde in Antwerpen

Kasteel den Brandt – authentieke locatie en gevestigde waarde in Antwerpen

06/09/2017

Kasteel den Brandt, prachtige feest- en evenementen locatie en gevestigde waarde in Antwerpen.

 

Maar wat weten wij over het kasteel en haar entourage? Wij gingen langs en richtten onze pijlen op de medewerkers bij Kasteel den Brandt om zo meer te weten te komen.

 

Wat is de identiteit van Kasteel den Brandt ?

Kasteel den Brandt is een mooi authentiek gebouw met historische grandeur. Het domein is gelegen in het prachtige park den Brandt en bestaat uit het Kasteel zelf, de twee koetshuizen en de villa La Chapelle. Het is op zijn minst gezegd een erg inspirerende plek.

 

Hoe zorgen jullie voor het onderhoud van het kasteel?

Er wordt werkelijk het hele jaar door aan het onderhoud en aan renovatie van het gehele domein en de gebouwen gewerkt. De Stad Antwerpen en dan vooral AG Vespa die het patrimoniumbeheer van de stad uitvoert, is eigenaar van het kasteel en de bijgebouwen.

Zij onderhouden de parken en tuinen. Voor de binnen- en buitenkant van de gebouwen staan wij zelf in. We zorgen er telkens voor dat de zalen perfect in orde zijn.

Recentelijk hebben wij ook villa La Chapelle helemaal gerenoveerd waardoor we weer extra mogelijkheden hebben voor de verhuur van onze locatie. Tot voor kort werd villa La Chapelle nog bewoond, maar nu zijn de 2 zalen met gemeenschappelijke foyer ook te huur voor events. De villa beschikt daarnaast ook over een unieke privé tuin en terras.

 

Welke stijl hanteren jullie bij de inrichting van deze locatie?

Het kasteel en haar bijgebouwen ademen historiek en authenticiteit uit. Het is een schitterend kader dat wij door middel van een hedendaagse inrichting fris en modern houden. Dit doen we natuurlijk zonder de charme van het kasteel uit het oog te verliezen.

 

 

Wat kan je verwachten als je bij Kasteel den Brandt je feest organiseert?

Ons evenementen team met jarenlange ervaring in de sector behandelt elke aanvraag met evenveel zorg en professionaliteit. Zij overlopen de wensen en noden van de klant van A tot Z.

Dit gedreven team van experten zorgt voor een goede voorbereiding, uitvoering en opvolging en zetten op alle vlakken de puntjes op de ‘i’. Ook regelen wij een uitstekende, klassevolle bediening tijdens uw event. Kasteel den Brandt is vrij van catering, maar we werken vaak samen met onze huiscateraar Ambrosia Fijnkeuken.

Kortom, uw event of feest is bij ons in bekwame handen.

 

Waarom is Kasteel den Brandt zo geliefd voor zakelijke evenementen?

Het is een ideale locatie omwille van de rustige, groene omgeving die zeer inspirerend werkt. Elke zaal kijkt uit over het prachtige park den Brandt. Recepties kunnen gehouden worden op het prachtige terras en pauzes kunnen ingevuld worden met een ontspannende wandeling door het park.

Bovendien is er parking op wandelafstand aanwezig en als afsluiter zou men ook nog eens kunnen genieten van een heerlijke Italiaanse lunch of diner in het restaurant Danieli Il Divino dat uitgebaat wordt door dezelfde Shrimp Termpura groep als Kasteel den Brandt.

Ons team zorgt voor een onberispelijke service naar zowel bedrijven als particulieren toe.

 

Merken jullie tendensen in de organisatie van feesten door de jaren heen?

Wij merken bij trouwfeesten inderdaad wel dat we vaker gevraagd worden om ceremonies op de locatie zelf te organiseren. Ook het klassieke huwelijksfeest met receptie, diner aan tafel en aansluitend dansfeest wordt steeds vaker vervangen door een walking diner met buffet of meer ongedwongen aan vb. statafels.

 

Welke ontwikkelingen verwacht je dat de komende tijd een belangrijke rol gaan spelen bij evenementenlocaties?

We zien wel dat onze klanten meer en meer een doorgedreven onderzoek voeren naar de juiste prijs-kwaliteitsverhouding van locaties. Zij zijn daardoor veel beter geïnformeerd dan vroeger over wat ze mogen verwachten voor een bepaald budget. Een persoonlijke, betrokken aanpak zal hier het verschil maken bij de keuze van locatie.

Verder merken we dat op corporate niveau er toch stilaan terug een wijziging komt in het te besteden budget, het glaasje bubbels om een feest mee te starten kan weer.

 

 

Shrimp Tempura heeft verschillende locaties die enorm van mekaar verschillen. Is dat een bewuste keuze geweest?

Toch wel! Wij kunnen door onze verscheidenheid aan locaties telkens een geschikt voorstel doen dat bij de klant past. Zowel voor kleine als grote groepen kunnen wij een oplossing aanbieden op maat.

Omdat onze locaties zo uiteenlopend zijn, spreken we een grote doelgroep aan: het authentieke Kasteel den Brandt in park den Brandt aan de zuidrand van Antwerpen. De Shop evenementenhal op het Eilandje, een historisch gebouw dat vroeger diende voor het oproepen van de scheepsherstellers. En tenslotte Stantwerpen en Club Cabane onze twee strandpaviljoenen met city beach op de Linkeroever van Antwerpen met een fantastisch uitzicht op de skyline van de stad.

 

Meer informatie over Kasteel den Brandt


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Hier houd je best rekening mee als je een foodtruck voor je feest wilt boeken

Tips en Trends

6 prachtige locaties voor jouw communiefeest

Inspiratie