Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

5 redenen om de organisatie van je feest verder te zetten ondanks het coronavirus

5 redenen om de organisatie van je feest verder te zetten ondanks het coronavirus

Tips en Trends

16/04/2020

Ontelbare Vlamingen hebben hun feestplannen de afgelopen weken drastisch moeten herzien vanwege het coronavirus. Misschien werd jullie feest al uitgesteld, of twijfel je nog steeds of een uitstel nodig zal zijn. Misschien was jij een feest aan het plannen voor later dit jaar of zelfs volgend jaar, maar heb je die plannen door de coronacrisis ook maar on hold gezet. 

We begrijpen dat je in deze onzekere tijden eerder geneigd bent om al die plannen radicaal af te blazen. Nochtans zijn er verschillende erg goede redenen om net nu de organisatie van je feest wél verder te zetten.

We zetten 5 waardevolle redenen voor jou op een rijtje. 


Extra veel tijd

Je bent noodgedwongen aan je huis gekluisterd, je kan nergens heen. Waarom zou je dan de extra tijd die je nu krijgt niet nuttig gebruiken om de organisatie van je feest te starten of verder te zetten? 

Maak alvast een to do lijstje. Wat heb je allemaal nodig om je feest van A tot Z te organiseren? Ga online al eens op zoek naar de perfecte feestlocatie, cateraar, foodtruck, … Houd een lijst bij van je favoriete eventleveranciers, of stuur hen nu meteen al een eerste offerte aanvraag. Alle eventleveranciers moesten deze periode hun deuren sluiten. Zij zullen dus voldoende tijd hebben om jou te woord te staan en al jouw vragen te beantwoorden.

Je kan met de leveranciers van je keuze misschien een skype meeting inplannen om mekaar al eens ‘live’ te zien. Verschillende feestlocaties voorzien ook een 3D toer van hun locatie waardoor je alvast een virtueel bezoek aan je favoriete locatie kan brengen. Laat de isolatie je dus zeker niet tegenhouden om aan die organisatie van je feest te beginnen.


Plannen maken is belangrijk

Zoveel thuis zitten, geen andere mensen mogen zien, het kan wel eens een sombere tijd zijn die corona isolatie. Net daarom is het belangrijk om leuke plannen te blijven maken. Er komen betere tijden aan, denk dus aan de toekomst, aan de leuke dingen die je terug zal kunnen doen eens de veiligheidsmaatregelen worden opgeheven. 

Het plannen van jouw feest is daarbij de perfecte afleiding van de dagelijkse zorgen! Maak bijvoorbeeld al eens een moodboard van de sfeer van jouw feest. Welke decoratie wil je gebruiken, welk thema wil je uitwerken? Zoek de mooiste foto's bij mekaar. En laat je inspireren door de heerlijkste foto’s van cateraars. Welke gerechten wil jij serveren op je feest? 

Daarmee kom je gegarandeerd al helemaal in feeststemming!


2021 wordt het feestjaar

Veel feesten die al gepland waren, moeten nu verzet worden. Die feesten zullen bijna allemaal uitgesteld worden naar een datum eind 2020 of in de eerste helft van 2021. Het is dus geen overbodige luxe om nu al te beginnen nadenken over de datum voor jou feest. Zie jij een herfst of winter feest wel zitten? Of plan jij toch een zomertrouw in 2021? 

Dan wacht je best niet te lang om jouw eventleveranciers te reserveren. Zo maak je de beste kans om jouw favoriete leveranciers zeker te kunnen strikken. 

(Een belangrijke tip die we jou willen meegeven, is ‘think outside the box’ voor het kiezen van de datum voor je feest. Het wordt voor alle eventleveranciers jongleren met hun agenda om alle uitgestelde én nieuwe feesten ingepland te krijgen. Ben jij bereid om je feest te organiseren op een ietwat a-typische dag, dan maak je veel meer kans om jouw favoriete leveranciers te strikken. En zij zullen je heel dankbaar zijn ook!)


Steun de eventsector

De eventsector krijgt het hard te verduren. Dat hoeft geen uiteenzetting meer. Net zoals de horeca en vele andere sectoren moesten zij de deuren volledig sluiten en kampen zij deze periode met een 100% verlies van inkomsten. 

Was jij van plan om een feest te organiseren? Ga daar dan zeker mee verder. De eventleveranciers zullen jou met het grootste enthousiasme ontvangen (virtueel weliswaar) en zijn meer dan eens gemotiveerd om met jou het beste feest van je leven creëren.  


Er zal nood zijn aan feesten

Mensen zullen nood hebben aan feesten na de coronacrisis! Ook bij jouw gasten zal het enthousiasme nooit zo groot geweest zijn. We zullen niets liever willen dan terug samen te komen, de mooiste gelegenheden in ons leven samen te vieren, gezellig samen eten, drinken en feesten.

2021 wordt hét beste jaar om jouw belangrijke gebeurtenis uitgebreid te vieren!


Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om er in te vliegen, dan kan je de organisatie van je feest hier alvast starten!

De organisatie van je feest start hier


Was jouw feest al gepland en heb jij je plannen moeten herzien, dan geven we jou graag nog extra tips en advies. Lees ook onze andere artikelen:

Ons advies bij het uitstellen van je huwelijksfeest wegen COVID-19

Coronavirus - Veel gestelde vragen over je feest


Of kom eens langs in onze Facebook community voor feesten na de coronacrisis waar je steun vindt bij andere feestvierders, tips en inspiratie kan uitwisselen en waar je ons al jouw vragen kan stellen. 


Stay safe and let's celebrate later !

Het Salino-team


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie