Een draaiboek of checklist?

Tips en Trends

Wat is een draaiboek?


Een draaiboek is een chronologische oplijsting van alle gebeurtenissen, afspraken en taken die te maken hebben met je feest. Bovendien wijs je elke taak of gebeurtenis toe aan een verantwoordelijke.


Hoe maak je een draaiboek op?


Vrees je dat het opmaken van een draaiboek een tijdrovend klusje is? Een kleiner feest heeft uiteraard niet zo een uitgebreid draaiboek nodig als een groots evenement. Veel hangt dus af van de grootte en omvang van je feest.

Een draaiboek wordt doorgaans opgemaakt in software zoals Excel, omdat dit heel toegankelijk is hiervoor. In Excel kan je op een eenvoudige manier tabellen maken met de data, taken, verantwoordelijken enz. Houd hierbij rekening met de voorbereidingen, het effectieve feest en eventuele opvolging of afbouw achteraf.


Wat neem je op in een draaiboek?


Heb je het programma van je feest al opgenomen in je draaiboek? Beschrijf de begin- en eindtijd, welke gasten je verwacht of er speciale opmerkingen zijn enz.

Welke materialen zijn er allemaal nodig en wie zal hiervoor zorgen? Denk hierbij aan de aankleding en decoratie, eventueel licht en geluid.

Vergeet daarnaast de belangrijke leveranciers en contacten niet te vermelden. Stel dat er een leverancier niet komt opdagen of er is iets niet tijdig in orde, dan heb je de juiste contactgegevens snel bij de hand om actie te ondernemen. Maar ook omgekeerd, vermeld de contactgegevens van alle verantwoordelijken die aanwezig zijn tijdens je feest, mochten er problemen opduiken.

Een goede voorbereiding weergegeven in een geordend draaiboek zal zorgen voor een stressvrij en ultiem feest!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram