Een draaiboek of checklist?

Een draaiboek of checklist?

Tips en Trends

09/10/2019

Wat is een draaiboek?


Een draaiboek is een chronologische oplijsting van alle gebeurtenissen, afspraken en taken die te maken hebben met je feest. Bovendien wijs je elke taak of gebeurtenis toe aan een verantwoordelijke.


Hoe maak je een draaiboek op?


Vrees je dat het opmaken van een draaiboek een tijdrovend klusje is? Een kleiner feest heeft uiteraard niet zo een uitgebreid draaiboek nodig als een groots evenement. Veel hangt dus af van de grootte en omvang van je feest.

Een draaiboek wordt doorgaans opgemaakt in software zoals Excel, omdat dit heel toegankelijk is hiervoor. In Excel kan je op een eenvoudige manier tabellen maken met de data, taken, verantwoordelijken enz. Houd hierbij rekening met de voorbereidingen, het effectieve feest en eventuele opvolging of afbouw achteraf.


Wat neem je op in een draaiboek?


Heb je het programma van je feest al opgenomen in je draaiboek? Beschrijf de begin- en eindtijd, welke gasten je verwacht of er speciale opmerkingen zijn enz.

Welke materialen zijn er allemaal nodig en wie zal hiervoor zorgen? Denk hierbij aan de aankleding en decoratie, eventueel licht en geluid.

Vergeet daarnaast de belangrijke leveranciers en contacten niet te vermelden. Stel dat er een leverancier niet komt opdagen of er is iets niet tijdig in orde, dan heb je de juiste contactgegevens snel bij de hand om actie te ondernemen. Maar ook omgekeerd, vermeld de contactgegevens van alle verantwoordelijken die aanwezig zijn tijdens je feest, mochten er problemen opduiken.

Een goede voorbereiding weergegeven in een geordend draaiboek zal zorgen voor een stressvrij en ultiem feest!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie