3 Tips voor een communiefeest om nooit te vergeten

3 Tips voor een communiefeest om nooit te vergeten

Tips en Trends

20/03/2017

Bron: Sfeerlab

Vorige week gaven we jullie al een mooie checklist met een opsomming van alle zaken die je zeker niet mag vergeten wanneer je een communiefeest organiseert. Vandaag geven we jullie graag nog enkele tips om het communiefeest van je zoon of dochter werkelijk onvergetelijk te maken.

De traditionele elementen zoals het aansnijden van het ijslammetje, de show van een goochelaar of het huren van een springkasteel zijn misschien niet helemaal hip meer. Hoe organiseer jij een communiefeest waarmee je zowel je communicantje als je gasten zal verbazen?

 

1. Huur een foodtruck

Op een communiefeest zitten jij en je gasten misschien niet graag een ellelang driegangen menu uit. Kinderen doe je hier meestal al helemaal geen plezier mee. Een alternatief dat op dit moment erg in trek is, is de foodtruck.

Hou het allemaal iets luchtiger en ga gezellig samen aanschuiven voor een lekkere pasta, speciale hamburger, een paëlla of ben je eerder fan van de wereldkeuken. Werkelijk alles kan. Ook leuke ideetjes zijn het huren van een cocktail bar of een foodtruck die zorgt voor een heerlijk dessert. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan foodtrucks.

 

  

Bron: Pinterest

2. Geef een persoonlijke toets aan je communiefeest

Een algemene trend in 2017 die zich in alle verschillende feesten doortrekt, is het personaliseren van je feest. Maak er werkelijk jouw (of dat van jouw communicant) feest van.

Het zit hem in de kleine details. Start met een ontwerp van je uitnodigingen en communiekaartjes. Eventueel kan je je decoratie, bedankjes ed. hier verder op afstemmen. Weet je niet waar te beginnen? Dan geven we je hieronder enkele concrete ideetjes.

  • Knoop kleine pakjes in een boom of struik. Leg er een schaar bij. Zo kunnen alle kinderen op het einde van het feest hun bedankje uit de boom knippen.
  • Maak zelf een piñata. Dit geeft een fleurige look op je feest en zal voor grote pret zorgen bij de kinderen. (Tip: voorzie ook een piñata voor de volwassen, ook hier dolle pret gegarandeerd!)
  • Maak een message wall. Zoals op de foto kan je een bord met envelopjes waar de gasten hun wensen voor de communicant in kunnen achterlaten. Een leuke herinnering om bij na te genieten van deze unieke dag.
  • Maak gepersonaliseerde bedankjes. Je kan leuke uitdeelzakjes persoonlijk afwerken met een foto van de communicant. Je kan deze vullen met een zelfgemaakt koekje of een klein geschenkje. De mogelijkheden zijn hier eindeloos!

LEES OOK: Hoe organiseer je een communiefeest? Vind de volledige checklist hier.

Bron: Pinterest

3. Ga voor een themafeest

Een themafeest zal altijd een groot succes bij kinderen zijn. Wie is de grote superheld van jouw communicant, of wat is zijn/haar favoriete sport of hobby? Zorg voor leuke tafeldecoratie over dit lievelingsthema. Dit kan je perfect zelf doen door kleinere gadgets aan te kopen, of eventueel enkele grotere pronkstukken te huren. Ben je op zoek naar een verhuurbedrijf, ga dan zeker eens kijken op Salino.

Ben je geen geboren organisator, wil je graag dat je feest tot in de kleinste details wordt uitgewerkt en geef je de voorbereiding van het feest liever uit handen? Dan kan je terecht bij een eventplanner. Met een flinke dosis creativiteit maken zij van jullie communiefeest een pareltje dat je kind niet snel zal vergeten. Bekijk de verschillende mogelijkheden die eventplanners aanbieden op Salino.

   

Bron: Feriatus

LEES OOK: Unieke tafeldecoratie voor een prachtig communiefeest.


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

5 tips om je allerbeste feest te organiseren

Tips en Trends

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie