Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Een uitgesteld communie- of lentefeest? Organiseer een zomerfeest!

Een uitgesteld communie- of lentefeest? Organiseer een zomerfeest!

Inspiratie

07/04/2021


Werd het communie- of lentefeest van je kleine bengel afgelast? Wil je hem of haar toch verblijden met een spetterend zomerfeest? Hier zijn enkele tips om er voor je communicant een onvergetelijke dag van te maken.

Corona-update: wij zijn er van overtuigd dat we tegen de zomer wel weer zullen mogen feesten!

Een zomerfeest is een fijn alternatief voor het lentefeest van je kind, maar hoe zal dat dan met de corona maatregelen zitten? Hier geven we jou alvast enkele tips: 

1| Laat je het feest doorgaan op een eventlocatie of in je eigen tuin met een professionele cateraar (of foodtruck)? Want als je feest begeleid wordt door een professionele eventleverancier, heb je meer kans dat je feest effectief zal mogen doorgaan. Dat zagen we vorige zomer ook al. 

2| Je zal wellicht weer een heerlijk feestmaal mogen aanbieden, maar houd er rekening mee dat je gasten misschien allemaal moeten kunnen zitten. Ook dat zagen we vorige zomer. Voorzie dus voor de zekerheid voldoende ruimte en zitgelegenheid voor al je gasten. 

3| Je gasten zullen daarentegen wellicht niet aan tafel moeten blijven zitten. Dit betekent dat je waarschijnlijk wel zal kunnen werken met een buffet of foodtruck waar je gasten hun gerechten zelf gaan ophalen. Ook dit kunnen we vergelijken met vorige zomer.


Waar kan je nog last-minute een feestzaal huren?

Heel wat huwelijksfeesten die in de zomer zouden plaatsvinden, werden enkele maanden geleden uit voorzorg geannuleerd. Daarom is er in de (na)zomer een groot aanbod aan eventlocaties. De kans is dan ook groot dat je een populaire feestzaal nu wel nog op de kop kunt tikken. Er hangen daarenboven zonnige feestdeals in de lucht! Veel feestzalen voorzien bovendien leuke extra’s voor de kids zoals een speeltuin of springkasteel. Stem met je feestzaal af welke mogelijkheden er zijn voor kinderanimatie.

Check hier welke eventlocaties er voor jouw feest zijn(Foto's van links naar rechts: Lazy Jack, Sint-Maurus-Hoeve, Lazy Jack, Hangar C, Sint-Maurus-Hoeve)


Je feest een unieke touch geven? Huur een cateraar of foodtruck!


Organiseer je jouw feest niet in een feestzaal? Huur dan een cateraar in om je gasten culinair verwennen. Vraag je traiteur om het menu kidsproof te maken en laat een heerlijke communietaart aanrukken. Of verras met een foodtruck, zoals een bbq cateraar of een desserttruck. Een foodtruck springt meteen in het oog en is bovendien budgetvriendelijk. Ook voor kleine feestjes thuis kan je trouwens perfect een traiteur aanspreken. Zo hoef je niet zelf achter de kookpotten te kruipen en kan je zorgeloos meegenieten van het feest.

Check hier welke cateraars er voor jouw feest zijn


Check hier welke foodtrucks er voor jouw feest zijn