Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Een wonderlijke winter met een foodtruck

Een wonderlijke winter met een foodtruck

Inspiratie

27/12/2019

Gezelligheid troef

Samen rond een vuur, fluweelzachte dekentjes, warme drankjes en hartverwarmende lekkernijen: een aparte sfeer én de ingrediënten voor een onvergetelijk feest. Waarom dit feest niet extra gezellig en origineel maken? Bovendien maak je het jezelf gemakkelijk door een foodtruck in te schakelen. Je gasten worden voorzien van een heerlijk hapje en drankje in winterse sferen.


De magie van donker en vuur

Vuur geeft warmte en gezelligheid. Een win-win dus. Denk maar aan fakkels, tuinkaarsen, lantaarns en windlichten. Dit zijn heel dankbare sfeerscheppers tijdens een koude winterperiode.

Zorg wel dat er voldoende functioneel licht is, dit is belangrijk voor catering en veiligheid. Let wel op dat het niet storend werkt. Wil je wat meer vuurspektakel? Vuuracts en animaties zorgen voor extra dynamiek en gespreksstof uiteraard :)Een warm drankje en hapje

Bij kouder weer verlangen we naar warme bereidingen, toch? Gebruik geen zomergroenten zoals rauwkost, in de winter hebben deze toch minder smaak. Denk eerder aan seizoensgroenten zoals savooi of spruitjes.

Warm eten koelt in koudere temperaturen sneller af gebruik dus bij voorkeur voorverwarmde, kleine borden. In receptievorm kan je altijd kiezen voor fingerfood in kleinere hoeveelheden.

Mag het ook een tikkeltje extra zijn? Showcooking zorgt voor sfeer én wekt de eetlust op. Met houtvuren in de buurt heb je al snel de ideale setting te pakken. Ook het wildseizoen kan hierin een belangrijke rol spelen.

Naast een warm hapje heb je misschien ook wel nood aan een warm drankje. Van glühwein tot een simpel koffie'tje, als het maar warm is.