Feesten in een monument: bij deze locaties kan het!

Tips en Trends

Ga je een speciaal moment vieren? Dan doe je dat natuurlijk liefst op een speciale plek! Er zijn heel wat echte Belgische iconen en monumenten die zich perfect lenen voor een onvergetelijk feest. Ontdek hieronder onze 6 favorieten!

1. Het Atomium 

Hét symbool van Brussel en België, een unieke architecturale verwezenlijking, getuige van de Expo 58: het Atomium blijft de meest populaire attractie van de hoofdstad van Europa! Hier je feest vieren is net zo onvergetelijk als indrukwekkend. 


2. Het MAS

Het MAS ken je vast wel! Wel, daar kan je ook feesten. 9 Beaufort is de culinaire banketting zaal op de 9e verdieping aan de zuidkant van het Museum aan de Stroom / MAS. Bij mooi weer kan het terras gebruikt worden - het uitzicht over Antwerpen en zonsondergang krijg je er gratis bij! Op de gelijkvloers van dit indrukwekkende gebouw bevindt zich ook Storm Café, waar je ook terecht kan voor privéfeestjes, trouwfeesten, etc.!

3. Kursaal Oostende

Het Kursaal Oostende, dat is een echte mythische plek. Al van in de negentiende eeuw kwamen er mensen de ontspanning zoeken. En ook vandaag ontvangt dit monument graag feestvierder! Ze hebben een schitterende concertzaal met meer dan 2.000 zitplaatsen, de Delvauxzaal voor evenementen tot 700 mensen, een imponerende Erehal waar tot 1.500 mensen kunnen feesten en vergaderzalen met 20 tot 200 plaatsen. Alles wat je nodig hebt dus, in een wel héél indrukwekkend kader!


4. Château D'Eau

Deze watertoren werd omgebouwd tot een privéwoning, en is nu beschikbaar voor bedrijfsevents! Deze unieke plek biedt je een uitzonderlijke locatie voor de organisatie van je B2B evenementen, vergaderingen, recepties, seminaries, opleidingen, product presentaties,... 

5. Outfort

Deze locatie bevindt zich letterlijk in een oud fort: Fort 8 in Hoboken. Hierdoor is deze plek natuurlijk per definitie speciaal en uitzonderlijk. Tussen de muren van dit Fort kom je echt in een anderen wereld terecht. Feesten, seminarie, incentive, training? Het kan allemaal bij Outfort, in het midden van de natuur, vlak bij maar toch ver weg van het drukke stadsleven.

6. Opera Gent

Dit historisch theater dateert uit 1840. De Opera van Gent werd door de toenmalige stadsarchitect Louis Roelandt ontworpen en werd rijkelijk gedecoreerd door de Parijse decorontwerpers Philastre et Cambon. Dit pareltje is gelegen in het centrum van Gent, aan de Kouter, en zeer goed bereikbaar met de wagen, fiets of het openbaar vervoer. Denk aan balzalen, karaktervolle ruimtes en dat alles voorzien van uitstekende technische faciliteiten!


Geïnspireerd? Benieuwd naar nog meer locaties? Ontdek dan een volledig en overzichtelijk overzicht op Salino!


Ontdek alle locaties op Salino 

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram