Gasten ontvangen is een kunst. Leer het hier!

Tips en Trends

Plan jij binnenkort een feest? Dan ben je wellicht druk in de weer met de locatie, catering, aankleding van je feest en nog zoveel meer.

Vergeet in al die drukte niet, om tegen het einde van die voorbereidingen, ook even stil te staan bij de ontvangst van je gasten.

Wij hebben ons laten vertellen dat ‘gasten ontvangen’ een vak apart is. Maar of je het nu een vak apart of een kunst wilt noemen, met onze tips word jij ongetwijfeld de beste gastheer of gastvrouw!

We geven je hier graag een aantal concrete tips:

1. Zorg dat je op tijd klaar bent

De voorbereidingen voor een feest, groot of klein, kunnen véél werk zijn. Begin daarom goed op tijd. Er is namelijk niets zo stresserend als nog met de laatste voorbereidingen bezig te zijn, terwijl de eerste gasten al arriveren. En je wilt net niet je gasten gestresseerd moeten ontvangen!

2. Een muziekje brengt sfeer

Denk er aan om op tijd een muziekje op te zetten. Dit zorgt meteen voor sfeer en gezelligheid. Zeker wanneer er nog niet al te veel gasten zijn en dus nog niet veel feestgedruis is.

3. Aankleding van je ontvangst

Waarschijnlijk heb je veel aandacht besteed aan de aankleding en decoratie van jouw feest. Zo gaat de meeste zorg wellicht naar de tafeldecoratie. Vergeet niet om ook voldoende aandacht te geven aan de ontvangst ruimte van je feest. Zet ook hier al een bloemetje, kaarsje en andere decoratie klaar. Vergeet ook de oprijlaan niet te versieren (als die er is) met bijvoorbeeld kaarsen of een welkomstbordje. Dit is de eerste indruk die je gasten van jouw feest of event krijgen en is dus zeker zo belangrijk als de rest van je aankleding.

4. Cadeautjes en bloemen

Cadeautjes pak je liefst meteen uit en bloemen zet je meteen in een vaas. Ook bedank je je gasten voor al dit liefs met enthousiasme (ook al is het cadeautje niet meteen naar jouw smaak. Je gasten deden toch de moeite om speciaal voor jou iets uit te zoeken).

Organiseer je een groot feest of event en heb je geen tijd om de cadeautjes op de moment zelf te openen, kan je dit natuurlijk ook na het feest doen. Maar zorg er dan voor dat je je gasten persoonlijk bedankt met een kaartje of minstens een berichtje.

5. Echte gastvrijheid en persoonlijke aandacht

En dan gaat het natuurlijk nog om de werkelijke ontvangst zelf. Het is heel belangrijk dat je gasten persoonlijk ontvangen worden. Je kan misschien niet altijd zelf aan de inkom van jouw feest of event staan. Zeker als het om een groot feest gaat, ben jij misschien nog met andere voorbereidingen bezig. Zorg er dan voor dat er iemand aan de inkom staat die de skills heeft om je gasten met een grote glimlach en echte gastvrijheid te ontvangen.

Zo is het best dat je gasten meteen iets aangeboden wordt om te drinken. En dat zij eventueel de weg gewezen worden naar de vestiaire, de wc, of de plaats waar de cadeautjes verzameld worden.

Ben je toch zelf in de mogelijkheid om je gasten te ontvangen, geef ze dan allemaal persoonlijke aandacht. Doe een kort babbeltje. En als er iemand binnenkomt die niemand anders kent, is het altijd leuk om hem of haar aan iemand voor te stellen met raakvlakken op interessegebied. Een echte gastheer of gastvrouw zorgt ervoor dat zijn gasten met mekaar in gesprek geraken.

6. Stralend humeur

Jij bent de ‘light of the party’ en jij bent uiteindelijk als gastheer of gastvrouw voor een groot deel bepalend voor de sfeer op je feest. Zorg dus voor een stralend humeur en een relaxte uitstraling. 

 

Houd je rekening met deze tips, dan zijn wij er zeker van dat jouw gasten zich écht welkom gaan voelen. Zorg je er daarna ook tijdens het feest voor dat niemand iets te kort komt, dan kan je feest niet meer stuk!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je event te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

7x feesten in een kasteel

In 7 stappen de gezelligste babyborrel organiseren

Volg ons op Social Media

Stuur jouw Real Wedding in!

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram