Gasten ontvangen is een kunst. Leer het hier!

Gasten ontvangen is een kunst. Leer het hier!

Tips en Trends

08/08/2018

Plan jij binnenkort een feest? Dan ben je wellicht druk in de weer met de locatie, catering, aankleding van je feest en nog zoveel meer.

Vergeet in al die drukte niet, om tegen het einde van die voorbereidingen, ook even stil te staan bij de ontvangst van je gasten. Wij hebben ons laten vertellen dat ‘gasten ontvangen’ een vak apart is. Maar of je het nu een vak apart of een kunst wilt noemen, met onze tips word jij ongetwijfeld de beste gastheer of gastvrouw!

We geven je hier graag een aantal concrete tips:

1. Zorg dat je op tijd klaar bent

De voorbereidingen voor een feest, groot of klein, kunnen véél werk zijn. Begin daarom goed op tijd. Er is namelijk niets zo stresserend als nog met de laatste voorbereidingen bezig te zijn, terwijl de eerste gasten al arriveren. En je wilt net niet je gasten gestresseerd moeten ontvangen!

2. Een muziekje brengt sfeer

Denk er aan om op tijd een muziekje op te zetten. Dit zorgt meteen voor sfeer en gezelligheid. Zeker wanneer er nog niet al te veel gasten zijn en dus nog niet veel feestgedruis is.

3. Aankleding van je ontvangst

Waarschijnlijk heb je veel aandacht besteed aan de aankleding en decoratie van jouw feest. Zo gaat de meeste zorg wellicht naar de tafeldecoratie. Vergeet niet om ook voldoende aandacht te geven aan de ontvangst ruimte van je feest. Zet ook hier al een bloemetje, kaarsje en andere decoratie klaar. Vergeet ook de oprijlaan niet te versieren (als die er is) met bijvoorbeeld kaarsen of een welkomstbordje. Dit is de eerste indruk die je gasten van jouw feest of event krijgen en is dus zeker zo belangrijk als de rest van je aankleding.

4. Cadeautjes en bloemen

Cadeautjes pak je liefst meteen uit en bloemen zet je meteen in een vaas. Ook bedank je je gasten voor al dit liefs met enthousiasme (ook al is het cadeautje niet meteen naar jouw smaak. Je gasten deden toch de moeite om speciaal voor jou iets uit te zoeken).

Organiseer je een groot feest of event en heb je geen tijd om de cadeautjes op de moment zelf te openen, kan je dit natuurlijk ook na het feest doen. Maar zorg er dan voor dat je je gasten persoonlijk bedankt met een kaartje of minstens een berichtje.

5. Echte gastvrijheid en persoonlijke aandacht

En dan gaat het natuurlijk nog om de werkelijke ontvangst zelf. Het is heel belangrijk dat je gasten persoonlijk ontvangen worden. Je kan misschien niet altijd zelf aan de inkom van jouw feest of event staan. Zeker als het om een groot feest gaat, ben jij misschien nog met andere voorbereidingen bezig. Zorg er dan voor dat er iemand aan de inkom staat die de skills heeft om je gasten met een grote glimlach en echte gastvrijheid te ontvangen.

Zo is het best dat je gasten meteen iets aangeboden wordt om te drinken. En dat zij eventueel de weg gewezen worden naar de vestiaire, de wc, of de plaats waar de cadeautjes verzameld worden.

Ben je toch zelf in de mogelijkheid om je gasten te ontvangen, geef ze dan allemaal persoonlijke aandacht. Doe een kort babbeltje. En als er iemand binnenkomt die niemand anders kent, is het altijd leuk om hem of haar aan iemand voor te stellen met raakvlakken op interessegebied. Een echte gastheer of gastvrouw zorgt ervoor dat zijn gasten met mekaar in gesprek geraken.

6. Stralend humeur

Jij bent de ‘light of the party’ en jij bent uiteindelijk als gastheer of gastvrouw voor een groot deel bepalend voor de sfeer op je feest. Zorg dus voor een stralend humeur en een relaxte uitstraling. 

 

Houd je rekening met deze tips, dan zijn wij er zeker van dat jouw gasten zich écht welkom gaan voelen. Zorg je er daarna ook tijdens het feest voor dat niemand iets te kort komt, dan kan je feest niet meer stuk!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie