Geboortekaartjes sturen zonder stress: wanneer en hoe begin je er aan?

Tips en Trends

Foto: Queen of Cards

Zijn jullie in blijde verwachting van een kleine spruit? Dan staat het ontwerp van jullie geboortekaartje wellicht ook al op de planning. Een belangrijke stap, want dit zal voor jullie omgeving de eerste kennismaking met jullie kindje zijn. En het zal ook voor jullie een blijvende herinnering zijn.

Je wilt dan ook dat er niets misloopt. Een persoonlijk ontwerp, een eigen stijl, de kaartjes tijdig gedrukt en snel verstuurd. Kortom, je wilt vooral geen stress net na je bevalling.

Daarom geven we je hieronder de belangrijkste tips mee.         


Wanneer begin je er best aan?

Bij voorkeur bestel je jouw geboortekaartjes 2 maanden voor je uitgerekende datum. Zo is er voldoende tijd om rustig en zonder stress jouw ontwerp voor te bereiden. Later kan natuurlijk ook, maar baby’s kunnen best onvoorspelbaar zijn.

Lien van Creative Services merkt wel een nieuwe tendens op: “Het is een Belgische gewoonte dat de geboortekaartjes heel snel klaar moeten zijn. Maar tegenwoordig zien we meer en meer een verschuiving. Mensen willen het bewust wat rustiger aan doen (in deze al overhaaste wereld). Het is daarom geen probleem dat de kaartjes pas enkele dagen later verstuurd worden, bijvoorbeeld wanneer je terug thuis bent van het ziekenhuis. Dit heeft als voordeel dat de kaartjes op een andere manier kunnen gedrukt worden en doorgaans een betere kwaliteit hebben.”


Hoe kies je de stijl voor je kaartje?

De stijl en het onderwerp voor jouw geboortekaartje kiezen is niet gemakkelijk. Er is tegenwoordig zó veel keuze en er bestaan zó veel mooie ontwerpen.

Daarom is het in de eerste plaats belangrijk om hiervoor ruim de tijd te nemen. Zo kan je alvast voor jezelf een moodboard maken met kaartjes die jij mooi vindt. Daaruit zal je wellicht een favoriete stijl kunnen afleiden.

Neem gerust ook een kijkje op onze moodboards met geboorte kaartjes voor jongens en meisjes:

Moodboard: De schattigste geboortekaartjes voor jongens

Moodboard: Meisje op komst? De leukste geboortekaartjes

Laat je jouw kaartje opmaken door een grafisch ontwerper, neem dan ook rustig de tijd om jouw ideeën met hem of haar te bespreken. Lien van Creative Services raadt ook aan om steeds op zoek te gaan naar een grafisch ontwerper waarvan de stijl jouw echt aanspreekt, dan zal jouw kaartje ook gemakkelijker aansluiten bij je verwachtingen.


Wat moet je zeker op het kaartje zetten?

Klassiek blijft dat nog steeds:

  • De naam van de baby
  • De namen van de ouders
  • De namen van broer en/of zus
  • De namen van meter en peter
  • Jullie contactgegevens
  • De gegevens van de geboortelijst

We kunnen je ook aanraden om op het kaartje te vermelden wanneer jullie graag een bezoekje krijgen. Zo weten vrienden en familie gemakkelijk wanneer zij welkom zijn, en kunnen jullie voor de rest rustig met jullie nieuwe gezinnetje genieten.


Hoeveel kaartjes bestel je best?

Waarschijnlijk heb je al een lijst opgemaakt van alle vrienden en familieleden die een kaartje mogen ontvangen. Lien raadt ons aan om naast deze lijst een tiental extra kaartjes te bestellen. Het is altijd handig om enkele reserve kaartjes te hebben en je zal het je zeker niet beklagen als die 5 jaar later ergens in een schuif tegenkomt.


Wat doe je na je bevalling?

“Eerst en vooral genieten!”, merkte Lien. Verschillende grafisch ontwerpers bieden je de service dat je hen enkel een sms berichtje moet sturen en zij voor de rest zorgen. Wanneer je kaartjes klaar zijn kan je ze ophalen bij de drukker.

Kies je voor een doe-het-zelf kaartje, dan moet je natuurlijk zelf nog de nodige aanpassingen doen en je bestelling naar de drukker doorsturen.


Hoe zit het met de verzending?

Je kan kiezen voor eenvoudige witte of gekleurde enveloppen, of je kan ervoor kiezen om je enveloppen te laten bedrukken in hetzelfde ontwerp als je kaartje. Zo krijgt alles een mooi en stijlvol geheel en valt het kaartje zeker goed op tussen de dagelijkse post.

Voor de verzending kan je enerzijds zelf zorgen, of sommige grafisch ontwerpers bieden je zelfs graag de service aan om de kaartjes voor jou ook te verzenden. Zo hoef je helemaal aan niets dan je kleine spruit te denken.

 

Kijk eens bij onze grafisch ontwerpers

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram