5 gênante situaties die je liever niet meemaakt op een feest

5 gênante situaties die je liever niet meemaakt op een feest

Tips en Trends

20/06/2018

Wauw, we hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Een uiterst ongemakkelijke situatie waar we ons niet meteen weten uit te redden.

Zo’n gênante situatie kan zich altijd voordoen, ook op een feest. Het belangrijkste is om je feest er niet door te laten vergallen.

Wat je nog het best kan doen, is er zelf mee lachen. Vind je dat toch een beetje moeilijk, dan bezorgen wij je hieronder enkele tips om wel goed met de situatie om te gaan.

1. Je vergat iemands naam

Deze heeft iedereen wellicht al eens meegemaakt. Iemand komt geweldig enthousiast naar je toe, begint een hele babbel, weet jouw naam wel en jij slaagt er maar niet in om de persoon te plaatsen, laat staan diens naam te herinneren.

Het overkomt de besten wel eens. Maar wat doe je in zo’n situatie?

Je kan die persoon introduceren aan een vriend, zodat die zich voorstelt en zijn of haar naam aan jouw vriend nog eens zegt. Je kan ook gewoon eerlijk zeggen dat je geheugen je in de steek laat en je even niet meer op zijn naam komt. Of je kan zijn naam gewoon omzeilen.

Eigenlijk kan je altijd best voor de tweede optie kiezen en eerlijk om zijn naam vragen, want omzeil je diens naam dan zal je je er nadien niet erg fijn bij voelen en weet je die persoon zijn naam nog altijd niet.

 

2. Alle situaties waar een val in voorkomt

Vallen is altijd gênant! Eender hoe of waar je valt, dit zal altijd een ongemakkelijke situatie zijn. En eigenlijk is het zelfs niet de val op zich die de situatie zo ongemakkelijk maakt, maar wel hoe je je daarna gedraagt.

Op een feest is het onvermijdelijk dat verschillende andere gasten van jouw val getuige zullen zijn. De meeste mensen zullen in zo’n situatie heel snel weer recht staan en doen of er niets gebeurd is.

Wanneer een omstaander vraagt of het wel gaat, zal iedereen ook ‘ja’ zeggen, zelfs als je eigenlijk vergaat van de pijn. Dat lijkt wel een ongeschreven regel te zijn.

Het beste in deze situatie is om je niet te schamen, iedereen valt wel eens en iedereen kent het gevoel in deze situatie dan ook. Laat je gewoon recht helpen, lach even met je onhandigheid en ga weer verder met het feest.

 

3. Je bent over- of underdressed

Dit heb je misschien ook al wel eens meegemaakt, of al vaker bij andere gasten opgemerkt. Soms maakt de uitnodiging van een feest ook helemaal niet duidelijk welke dresscode eigenlijk verwacht wordt.

Ben je als man overdressed op een feest, dan kan je je vest of das uit doen en je hemd een knoopje open zetten. Ben je als vrouw overdressed dan kan je niet meer doen dan genieten van het feit dat jij er erg goed uit ziet.

Ben je niet helemaal zeker van de verwachte dresscode, dan kan je als man voor de zekerheid een vest in je auto leggen. Als vrouw kan je voor de zekerheid hogere hakken, meer juwelen of wat extra make-up meenemen.

 

4. Vlekken op je kleren

Niets zo lastig dan een grote opvallende vlek op je jurk. Maar geen nood. Voor de meeste soorten vlekken bestaan huishoudelijke truckjes.

Gaat het om een rode wijn vlek, gebruik dan een (kleurloze) sterke drank om de wijn in op te lossen. Gaat het om witte wijn, spoel de vlek dan gewoon uit met water.

Bij alle vlekken, zo snel mogelijk reageren en nooit wrijven, maar altijd deppen. En in het algemeen zijn de meeste vlekken het best weg te krijgen met lauw water en zeep.

Naast vlekken is ook een ladder in je panty een veelvoorkomend probleem voor vrouwen. Om te beletten dat de ladder verder gaat, kan je altijd wat nagellak op het uiteinde van de ladder aan brengen. Maar het beste is natuurlijk om er voor te zorgen dat je een extra paar panty’s bij je hebt.

 

5. Een afgebroken hak

Een eerste advies dat ik zou meegeven, is om altijd je hakken even te controleren voor je naar een feest vertrekt. Heb je dat niet gedaan, zorg er dan voor dat je naast de reserve juwelen, make-up en panty’s in de auto ook een reserve paar schoenen hebt liggen.

Dat is trouwens altijd een goed idee aangezien je op een feest vaak lang moet rechtstaan, erg pijnlijke voeten kan krijgen en dan blij bent dat je even een ander paar schoenen kan aantrekken.

Heb je geen andere schoenen bij en kan je er geen lenen van de vrouwen in je omgeving, dan zit er niets anders op dan de hak van je andere schoen ook af te breken…

 

Naast deze zijn er waarschijnlijk nog heel wat andere lastige situaties. Onze belangrijkste tip is, trek het je niet aan en feest lekker verder!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie