Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Op het kersverse bruidspaar! Hoeveel drankjes voorzie je voor je trouwfeest?

Op het kersverse bruidspaar! Hoeveel drankjes voorzie je voor je trouwfeest?

Tips en Trends

28/01/2021

Zomerse bubbels, kleurrijke cocktails, sprankelende wijntjes, … Je ziet het al helemaal voor je. Of toch niet helemaal. Nog geen idee welke hemelse drankjes je gaat serveren op je trouwfeest? Laat staan, hoeveel? Neem er even een glaasje bij, met onze tips is dat zo geklonken!

Begin met de gastenlijst

Jawel, je gasten zetten meteen de toon voor je drankkaart. Niet alleen het aantal feestvierders speelt een belangrijke rol, ook de verhouding mannen, vrouwen en kinderen. De ene heeft flink wat drankjes nodig voor hij zich aan de dansvloer waagt, de andere vermaakt zich een hele avond met een frisdrankje. Hoe zit dat bij jouw vrienden en familie?

Neem je gastenlijst erbij en maak twee groepen. In de eerste groep zet je alle namen van de gasten die gemiddeld drinken. In de tweede groep vermeld je alle feestgangers die graag een extra glaasje verzetten. Voor de gemiddelde groep reken je 2 drankjes per uur, voor de extra groep voorzie je dan weer 3 drankjes per uur. Nu je dat in kaart hebt gebracht, kan een stapje verder te gaan.