Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Intiem trouwen iets voor jullie?

Intiem trouwen iets voor jullie?

Inspiratie

25/08/2021

Foto: Nikki Lucy Photography

Corona heeft niet alleen onze wereld veranderd, maar ook hoe we denken over trouwen.

Iedereen is wat meer gaan nadenken over wat echt belangrijk is. Ook in weddingland zijn er heel wat verandering. Bruidsparen gaan ook hier meer de nadruk leggen op wat er echt belangrijk is. Er wordt steeds vaker gekozen om in intieme kring te trouwen.

Intieme sfeer

Kleinschaligere huwelijken zijn de perfecte manier om een intieme en informele sfeer mee neer te zetten. Jullie dichtstbijzijnde familie en jullie beste vrienden die jullie een actieve rol kunnen geven bij de ceremonie. Door de sfeer informeel te houden gaat er voor jullie ook veel minder druk zijn. Zo gaat jullie liefde en alle kleine persoonlijke toetsen nog meer tot zijn recht komen.

Locatie

Een mooie tuin, een oude hoeve of een andere locatie waar jullie jullie hart hebben verloren kan perfect. Als jullie budget het toelaat kunnen jullie er een weekend wedding van maken. Een weiland waar jullie tentjes zetten of een b&b waar jullie samen kunnen overnachten. Als jullie kiezen voor een weiland, zouden jullie je wedding een festival of boho sfeertje kunnen geven.

Gastenlijst

Een beperkte gastenlijst met de mensen die jullie er echt graag bij willen. Persoonlijk een van de belangrijkste voordelen voor mij. Er kan soms vanuit familie nogal wat druk zijn om verre familie ook uit te nodigen, die jullie zelden zien. En collega´s moeten jullie die wel of niet uitnodigen? En dan voor heel de dag of enkel voor het feest?

Nodig enkel jullie belangrijkste mensen uit. En als jullie een jaar getrouwd zijn zouden jullie nog een klein feest kunnen geven met meer mensen.

        

Budget

Voor een intiem huwelijk moeten jullie niet noodzakelijk meer of minder budget voorzien dan anders. Jullie kunnen jullie budget anders gaan indelen en misschien zelfs wat extra zaken regelen. Als jullie in jullie tuin trouwen valt dat budget weer ergens anders te besteden. Doordat het budget anders te verdelen valt kunnen jullie ook meer budget inzetten op wat voor jullie belangrijk is. Bijvoorbeeld live muziek tijdens de ceremonie, die doorloopt tijdens de receptie en de openingsdans. Voor het avondfeest kan de dj het dan overnemen. Of jullie zouden wat meer verschillende hapjes kunnen voorzien. De keuze is aan jullie.

Waarom zijn intieme huwelijken nu zo aanwezig?

Het geeft jullie net wat meer vrijheid om er jullie eigenheid in te verwerken. Jullie kunnen echt de nadruk leggen op wat jullie belangrijk vinden, of dat nu jullie gasten zijn of een bepaald deel van jullie dag. Ook tijdens de voorbereiding vallen best wel wat zaken weg. Jullie gaan minder of geen rekening moeten houden met zitplaatsen of met gasten die enkel voor een bepaald onderdeel zijn uitgenodigd. Maar vooral jullie gaan een nieuwe hoofdstuk beginnen met jullie dierbaarste mensen en helemaal op jullie manier.


Wat meer over onze gastblogger, Stefanie: 

Ik ben Stefanie, weddingplanner en weddingstyliste bij Imprint Weddings. Ik richt mij voornamelijk op de wat stoerdere bruidsparen, die eigenwijs zijn en goed beeld hebben van wat ze willen. Maar ik vind de liefde vieren op de manier die bij jullie past het allerleukst!

Naast het helpen met organiseren en het stylen van jullie mooiste dag, wil ik ook anders trouwen wat meer onder de aandacht brengen. Mensen meer bewust maken van toffe en persoonlijke alternatieve alternatieven voor bestaande tradities.Leveranciers die meewerkten aan deze styled shoot:

Fotograaf: Nikki Lucy Photography 

Videograaf: UNTLD x Gilles Van Damme 

Weddingplanner & styling: Imprint Weddings x Stefanie Verlinden

Bloemen: SNIP.bloemen x Steffi Matthyssen 

Jurk: Iek's Bridal - bruidsjurken in Bohemian stijl x Marieke Hendriks 

Pak: TailormadeSuits 

Taart & sweets: Catberry x Amélie Badie 

Ringen & juwelen: Eline de Visser 

Make-up & haar: Elien Bernaerts 

Headpiece: Dazzles.and.Tassels x Viola Claeys 

Models: Mona Bosman x Waldo RagoleDeel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Imprint Weddings
Ook interessant

Een bijzondere trouwtrend: “The First Look”

Tips en Trends

Elopement weddings ook bij ons aan een opmars bezig

Inspiratie