Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Wat staat er op het menu op jullie communiefeest?

Wat staat er op het menu op jullie communiefeest?

Inspiratie

05/05/2021

Een communie- of lentefeest is, zoals elk feest, niet compleet zonder lekkere hapjes en drankjes... Een belangrijk onderdeel van jouw voorbereiding is dus het voorzien van een heerlijk menu.

Uiteraard kan je steeds terugkeren naar de traditionele communiefeest menu’s met tomatensoep met balletjes, kipfilet met appelmoes en ijstaart. Of, je kan kiezen voor een wat hipper alternatief en je gasten omverblazen met jouw originaliteit.

Het belangrijkste blijft natuurlijk ‘de kids’. Een lekkere, maar vooral snelle hap en meteen terug kunnen gaan spelen, gaat voor hen boven een uitgebreid diner aan tafel.

 Zelf kidsproof koken

Houd je graag zelf de touwtjes in handen en wil je de catering op jouw feest zelf voorzien, dan geven we je graag een aantal ideetjes om origineel, maar toch kidsproof te koken.

Zo kan je kiezen voor een royaal streetfood buffet met verschillende hapjes en tapas. Wij denken bijvoorbeeld aan partjes pizza met allerhande beleg, rijkelijk gevulde wraps of taco’s, originele kippenspiesjes met pindasaus, en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos en je gaat er gegarandeerd zowel jong als oud mee plezieren.

Wil jij jouw gasten en kids graag een frisse, gezonde menu presenteren, ga dan voor een zomerse saladbar met originele combinaties van groenten en fruit. Ga je voor enkele verschillende opties, dan ben je ook zeker dat er voor iedereen wat wils bijzit. Het voordeel van dit saladebuffet is ook dat je alles op voorhand kan klaarmaken en tijdens het feest alleen maar moet meegenieten.

Ook voor je dessert kan je werken met een kleurrijk, zomers buffet van verschillende smaken waar je iedereen mee verbaasd.


Geef alles uit handen aan een originele cateraar

Maar de catering van een volledig feest zelf voorzien vraagt heel wat tijd en organisatievermogen. En daarom kan je evengoed alle bovenstaande originele ideetjes door een cateraar laten uitwerken.

Deze specialisten ter zake maken van jouw feest een prachtig festijn. Zoek je nog inspiratie om de juiste cateraar te vinden, neem dan zeker een kijkje op Salino. Hier zijn alvast enkele ideetjes:

Ook interessant: Een bijzonder communiefeest met één van deze 5 thema's

Huur een foodtruck

De trend van de foodtrucks is de laatste jaren enkel groter geworden. Dankzij die grote vraag naar foodtrucks kan je nu werkelijk van alle soort gerechten en keukens een foodtruck vinden.

Blijf jij graag bij de klassieke Vlaamse keuken, dat kan. Of ga je liever op ontdekkingstocht door de Mediterraanse, Aziatische of andere exotische keukens, dat kan ook.

En naast die fantastisch lekkere hapjes, zijn zij ook steeds een geweldige eyecatcher op jouw feest! Kom eens kijken tussen ons uitgebreid assortiment van foodtrucks of doe hier alvast wat inspiratie op:


Ook voor je desserts of voor hippe drankjes kan tussen onze foodtrucks de perfecte partner vinden.

Vertel ons wat er bij jullie op het menu staat op jullie communie- of lentefeest!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

Een bijzonder communiefeest met één van deze 5 thema’s

Inspiratie