Mocktails en Low-ABV drinks: dat is genieten zonder zorgen

Mocktails en Low-ABV drinks: dat is genieten zonder zorgen

Inspiratie

06/04/2022

De zatte nonkel is misschien een gekend stereotiep beeld van elk trouwfeest. Al hoeft dat helemaal niet zo te zijn. De laatste jaren is de opkomst van mocktails en cocktails met minder alcohol niet meer te stuiten. Terecht ook want ze kunnen net zo lekker zijn en bovendien heb je geen last van die gevreesde kater. Wil je je feest voorzien van lekkere drankjes zonder teveel alcohol? Miraeus Cocktails helpt je zo uit de nood. Ze zorgen voor een allesomvattende drankencatering. Jij moet aan niets meer denken en kan oh zo zorgeloos genieten van je event.

Mocktails zijn al lang geen minderwaardige versie meer van hun alcoholhoudende broertje. Vaak worden er net moderne innovatieve technieken gebruikt. Denk maar aan slowjuicers, verse infusies en interessante siropen. Complex, fris, kruidig of allemaal tegelijk. Allen tot in de puntjes afgewerkt en gegarneerd. Showstelers van het eerste uur en dat met een gerust hart.

We vroegen aan de mixologists van Miraeus wat hun favoriete cocktails zijn en kunnen jullie al een tipje van de sluier oplichten met deze 3 heerlijke creaties.

Savoia Sbagliato

De Negroni is een klinkende naam in de cocktailwereld. Het basisrecept voor deze kruidige cocktail is simpel: gelijke delen gin, rode vermout en campari. Een Negroni bestaat alleen maar uit alcoholhoudende dranken en is daardoor meestal rond de 24% alcoholpercentage. Een zonnig feest met alleen maar Negronis kan dus snel uit de hand lopen. Daar brengt Savoia Americano verandering. Dit aperitief is in feite een soort hybride aperitief tussen een vermout en een frisse bitter. Deze mooie fles is een ware eyecatcher op elk evenement. De Savoia Sbagliato is een creatie van Miraeus bestaande uit Savoia met tonic en limoen. Heerlijk verfrissend en laag in alcohol. Zo kunnen je gasten genieten van het kruidige bittere profiel van een Negroni zonder al te snel de slag van de hamer te krijgen.

Recept

  • 40 ml Savoia Americano
  • 25 ml limoensap
  • 100 ml Three Cents Tonic Water
  • Schijfje limoen

Vul een longdrinkglas met een ruime hoeveelheid ijs en voeg daaraan de Savoia en het vers limoensap aan toe. Roer goed en werk af met de tonic. Snijd een stukje van de limoen en knijp deze uit boven je glas om het te parfumeren. Garneer het glas met een schijfje van de limoen.


Berry Interesting

De zomer lonkt en daar hoort een fris en fruitig drankje bij. De Berry Interesting toont aan hoe gemakkelijk je zelf een cocktail kan bedenken. Een smaakmaker, iets sterk, iets zoet en iets zuur. Meer was er niet nodig in deze cocktail. Bovendien heb je weinig materiaal nodig om hem thuis te maken. Deze cocktail is het resultaat van een zoektocht naar een cocktail die iedereen lust. De combinatie van de huisgemaakte gin met frambozen wordt in balans gebracht met vers limoensap en wat suikersiroop. Voor de mocktailversie wordt de gin, het sterke, uiteraard achterwege gelaten. Ter vervanging wordt er 50 ml Three Cents Tonic Water gebruikt. De kruidigheid van deze tonic zorgt ervoor dat het smaakprofiel van de originele versie in ere wordt gehouden. Een allemansvriend van de bovenste plank.

Recept

  • 25 ml limoensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 à 3 verse frambozen
  • 100 ml Three Cents Tonic Water

Plet de frambozen in een groot glas, samen met de lepel suiker tot een coulis. Voeg hieraan het versgeperste limoensap en de siroop toe. Koel en meng door te roeren met een goede hoeveelheid ijs. Werk af met de tonic en extra ijs. Garneer eventueel met een schijfje gedroogde limoen, gedroogd rozenknopje en wat extra framboosjes.


Kingston Punch

De Tikicocktailcultuur staat bekend om zijn overvloedige garnituren en een breed spectrum aan exotische ingrediënten. Met de Kingston Punch zorgt Miraeus voor een simpele tiki cocktail die toch aankomt als een echte smaakbom. De zalige combinatie van passievrucht en limoen wordt krachtig aangevuld door het pittige gemberbier. Deze sterke smaken zorgen voor een mocktail vol pit. Bij het drinken van dit drankje waan je je plots op een tropisch strand in de Caraïben. Ideaal om het feest op gang te brengen.

Recept

  • 1 passievrucht
  • 30ml limoensap
  • 20 ml suikersiroop
  • 100 ml gemberbier

Doe de pulp van de halve passievrucht met behulp van een lepel in je tikiglas. Voeg hieraan limoensap en suikersiroop toe. Doe wat crushed ijs bij in het glas en meng goed door te roeren. Werk af met het gemberbier en extra ijs. Garneer overvloedig met munt.


Wil jij ook zo'n heerlijke mocktails en low-ABV drinks op je feest serveren?

Neem dan zeker contact op met Miraeus voor een vrijblijvende offerte!

Miraeus Cocktails


Of neem een kijkje naar al onze foodtrucks:

Alle Foodtrucks



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant