Dit doet je muziekkeuze voor jouw feest

Dit doet je muziekkeuze voor jouw feest

Tips en Trends

27/05/2018

Foto: GetSomeWine

De uitnodigingen zijn verstuurd, de locatie is geboekt en de catering heeft je heerlijke proefhapjes voorgezet. Maar er ontbreekt nog één belangrijk detail voor een geslaagd feest: muziek! Met de juiste tonen raak je een gevoelige snaar bij je gasten, terwijl je een heel ander type muziek nodig hebt om de dansvloer te vullen. Muziek heeft veel invloed op onze stemming en is dan ook een belangrijke sfeermaker voor je feest. Maar hoe maak je een keuze uit talloze mogelijkheden? Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje!

Optie 1: de liveband

Live muziek heeft een bijzondere uitwerking op je gasten: de interactie tussen de band en het publiek maakt namelijk dat er vrijwel altijd een dynamische sfeer ontstaat. Gewoontedieren als we zijn begeven we ons automatisch naar de plek ‘waar het allemaal gebeurt’ zodat er al gauw een gevoel van saamhorigheid ontstaat. Kies je dan ook nog voor een band die goed is in het contact met zijn publiek, dan is een feestje gauw gemaakt! Hiervoor hoeft de band niet eens uptempo dansnummers te spelen, al maakt dat het feestje natuurlijk wel extra gezellig.

Optie 2: de solo muzikant

Een trend in bruiloftland is de solo cellist; een direct gevolg van het optreden van Sheku Kanneh-Mason op het huwelijk van Prins Harry & Meghan. Een solo optreden, maar ook een klassiek duet of bijvoorbeeld een strijkkwartet, brengt een serene sfeer naar je bruiloftsceremonie. Ook bij zakelijke feesten met een chique karakter doet live klassieke muziek het erg goed. Dit soort optredens raken de ziel van je gasten en dat verbindt.

Ook boeiend: Muziek & Entertainment op jouw feest - hoe pak je dat aan?

Optie 3: achtergrondmuziek

Je kunt ook voor achtergrondmuziek kiezen in plaats van een optreden of luide dansmuziek. Het effect van achtergrondmuziek wordt vaak onderschat! Waarom geld investeren in iets waar je gasten toch niet echt naar luisteren? Omdat muziek onze stemming beïnvloedt. Het is niet voor niets dat veel winkels heel bewust kiezen welke nummers er door de boxen klinken: op subtiele wijze beïnvloeden ze er ons koopgedrag mee. Dat is natuurlijk niet jouw wens als gastheer- of vrouw, maar je wil wél graag dat je feest een succes wordt! Achtergrondmuziek leent zich uitstekend voor recepties, zakelijke borrels en diners.

Foto: NoteSupply

Optie 4: een DJ

Een DJ is de juiste keuze voor feestavonden, maar ook voor buitenevenementen of zelfs kinderfeestjes. Je mist weliswaar de interactie met het publiek die een liveband wel heeft, maar het voordeel is daarentegen dat een DJ veel kan variëren in zijn muziekkeuze. Blijkt de eerste floorfiller geen succes? Een DJ heeft er nog twintig liggen, terwijl hij tijdens speeches of presentaties gemakkelijk terugschakelt naar een achtergrondmuziekje.

Over een DJ beschik je vaak gedurende de hele avond of dag, zonder lange pauzes, en je hoeft geen podium te creëren. Voor de openingsdans op je bruiloft ben je bovendien niet afhankelijk van de stijl of capaciteiten van de liveband. Vind je een DJ niet speciaal genoeg? Vraag dan een saxofonist om met de nummers mee te spelen.

Optie 5: muzikale act

Kan jouw feest wel een bijzondere noot gebruiken? Misschien past een muzikale act dan mooi. Denk hierbij aan bands of solo artiesten die niet alleen muziek maken maar ook acteren, dansen of op de acrobatische tour gaan. De ideale mix van sfeer én entertainment voor op een personeelsfeest of een groot verjaardagsfeest! Een voordeel is dat deze muzikanten meestal het publiek bij hun act betrekken zodat een interactief feest ontstaat. Je feest laat een onuitwisbare indruk achter op je gasten en zelf geniet je lekker mee.

Zijn al deze opties naar jouw smaak en weet je nog steeds niet wat te kiezen? Neem dan eens contact op met een muziekspecialist: vraag om advies, laat je inspireren of woon eens een optreden van een liveband bij. En maak van jouw feest met behulp van de juiste muziek een echt succes!

Hier vind je meteen muziek voor op jouw feest!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Een bijzondere trouwtrend: “The First Look”

Tips en Trends

Elopement weddings ook bij ons aan een opmars bezig

Inspiratie