Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

REAL WEDDING Relaxed Greenery: het wondermooi trouwfeest van Margo en Johnny

REAL WEDDING Relaxed Greenery: het wondermooi trouwfeest van Margo en Johnny

Real weddings

17/08/2018

Ontmoet Margo: een jaar geleden werd ze ten huwelijk gevraagd in haar woonkamer, op 12 mei 2018 gaf ze het ja-woord aan Johnny. We hebben afgesproken met deze fleurige dame uit Antwerpen, Margo, om samen een koffietje te gaan drinken en alles te weten te komen over haar wondermooi en relaxed trouwfeest.

 

Locatie en food

Margo en Johnny trouwden in Berchem, lunchten in MIKA, deden een fotoshoot in het Middelheimpark en gaven hun avondfeest in The Tree.

Hoe zijn jullie bij deze locaties terechtgekomen?

"Via Salino hebben we verschillende locaties gevonden die we meteen gecontacteerd hebben. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op The Tree. De basis van deze locatie was al heel mooi: modern, open en heel veel licht. Daarnaast vonden we het superbelangrijk dat iedereen goed en lekker kon eten, iets wat bij The Tree ook heel goed verzorgd is!

Tijdens de middag wilden we een intiem moment met onze dichte familie en getuigen. Johnny en ik joggen vaak in het Middelheimpark. Het MIKA café leek ons een leuke en informele setting om een lunch te organiseren. Meteen ook de ideale plek om onze fotoshoot te houden!"

Exotisch en sterk: een symbolisch thema

Wat ons meteen opvalt is het monstera blad dat overal terugkomt in het trouwfeest, van de uitnodigingen tot Margo’s trouwboeket. Ook vandaag pronken er mooie oorbellen in Margo’s oren in de vorm van het blad van de trendy plant. We sense a theme here!

Waarom hebben jullie gekozen voor de monstera als thema?

"Vroeger kocht ik al regelmatig bladeren van de monstera plant voor thuis. Het zijn enorm sterke bladeren: eentje heb ik zelfs tot 8 maanden kunnen bijhouden. Daarnaast is de monstera een exotische plant. Johnny en ik hebben allebei buitenlandse roots. Ikzelf ben namelijk half Belgisch en half Indonesisch en Johnny is van Kaapverdië. De combinatie van de sterkte en het exotische van deze plant zijn een verwijzing naar ons als koppel en hebben we daarom gekozen voor het monstera blad als ‘soft thema’."

Heb je de decoratie allemaal zelf voorzien?

"We wilden het heel eenvoudig en clean houden. De decoratie binnen heb ik allemaal zelf gedaan, met hulp van het personeel van de zaal. Zo heb ik bijvoorbeeld voor elke gast een ‘naamkaartje’ gemaakt op een blaadje dat op de borden lag en waren alle tafels voorzien van groen in vaasjes. De houten backdrop met bladeren en bloemen aan die buiten stond bij de ceremonie is gemaakt door My Proposal."

Over trouwjurken en budgetten

Waar heb jij je trouwjurk gevonden? Hoe ging die zoektocht?

"Samen met twee vriendinnen heb ik op Pinterest een heleboel inspiratie voor jurken verzameld. Al snel werd duidelijk dat mijn voorkeur ging naar simpel, eenvoudig en toch elegant. Dan ben ik gaan opzoeken waar ik dit soort jurken kon vinden. Het was eigenlijk de bedoeling om met een budget te werken voor mijn trouwjurk… Maar daar ben ik los over gegaan! Ik vond mijn uiteindelijk droomjurk, van Alexandra Grecco, bij Wild At Heart in Nijmegen."

Hoe hielden jullie het budget verder in het oog?

"Ik heb alles mooi bijgehouden in een mapje op de computer. Er zijn altijd onverwachte kosten en je moet vaak toch wel wat extra marge rekenen. Doordat we bijvoorbeeld voor Greenery als thema hebben gekozen, hebben we de hoge kosten van bloemen kunnen vermijden. Verder zijn het vooral alle kleine dingen opgeteld die de totaalprijs het plots doen oplopen, zoals accessoires, schoenen, etc.

Op bepaalde dingen wilden wij absoluut niet besparen, zoals eten en drinken, de fotograaf en onze ceremoniespreker."

Eén feest, 20 nationaliteiten

Een gastenlijst samenstellen was voor Margo één van de grootste uitdagingen. Uiteindelijk ontvingen ze wel 150 familieleden, vrienden, collega’s en kennissen. En niet zomaar 150 gasten: 150 gasten van over heel de wereld!

"Tijdens mijn geloftes heb ik aangehaald hoe fantastisch ik het vond hoeveel mensen er aanwezig waren op onze dag. En dat onze gasten van zoveel verschillende nationaliteiten waren! Er waren Belgen, Nederlanders, mensen uit Indonesië, Kaapverdië, Somalië, Turkije en nog zoveel meer. We vonden het superleuk om deze heerlijke multiculturele sfeer op ons trouwfeest te ervaren", vertelt Mago ons.

‘Relax. Zolang je jurk niet scheurt en je toekomstige komt opdagen, zit het wel snor!’: Margo’s 4 ultieme tips voor bruidjes-to-be

Margo zette voor ons haar 4 belangrijkste tips op een rijtje! 

  1. Pin je niet verloren op Pinterest. Denk na over wat je echt wilt. Toen ik aan mijn zoektocht begon, zag ik bijvoorbeeld veel prachtige bloemenkronen. Mooi, maar ik zag mezelf daar niet mee rondlopen. Blijf altijd trouw aan jezelf.
  2. Plan elke gebeurtenis ruim in, want hier en daar gaan er zaken uitlopen (vertraging in gemeentehuis, een onverwacht technisch probleempje, etc). Een uur voor de 'couple shoot' is bijvoorbeeld zo voorbij. Tijdens het aperitief wil iedereen met je op de foto. Neem daar ook voldoende tijd voor.
  3. Koop geen sexy ondergoed vóór je je jurk gekozen hebt. De kans bestaat dat je een naadloze, huidkleurige slip moet dragen door het type stof van je jurk ;-)
  4. En gewoon genieten! Er zullen dingen mislopen, maar laat het los! De dag voor ons feest heb ik dit een paar keer tegen mezelf gezegd. Normaal ben ik het type dat over kleine details struikelt. Zolang je niet uit je jurk scheurt en je toekomstige komt opdagen, zit het wel snor! (knipoog)

De foto’s liegen er niet om: hun trouwfeest was een relaxte droomdag!

 

Credits

Locatie: The Tree
Fotografe: Fanny Myard Photography
Jurk Mago: Alexandra Grecco by Wild at Heart Bridal
Accessoires Margo:
Bloemen en parels haar: uit de oude doos van mijn papa's kapperszaak. Haarpinnen deels gevonden in het oude salon van haar opa (die ook kapper is geweest).
Oorbellen geleend van haar mama: was een cadeautje van haar mama die ze op haar beurt weer had gekregen van haar vroedvrouw.
Armbandje met Monsterablad: Superet in Antwerpen
Schoenen Margo: Van Loock
Trouwboeket: Wild Flowers and Vodka
Make-up: Yung Fierens
Kostuum Johnny: Aterlier.Na
Accessoires Johnny: Paul Smith en horloge: Hugo Boss
Trouwringen: Wim Meeussen
Decoratie zaal: de monsterabladen en kleine groene blaadjes van Bloemen van Cornelis
Backdrop ceremonie: My Proposal
Ceremoniespreker: Olga van Minn Momenten

 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Elopement weddings ook bij ons aan een opmars bezig

Inspiratie

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie