Tips voor als het regent op je trouwdag

Tips voor als het regent op je trouwdag

Tips en Trends

22/11/2017

Regen tijdens je trouwfeest... Brengt gelukt! Maar maakt het jou gelukkig? Regen tijdens je trouwdag is een tegevaller. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je feest ook figuurlijk in het water moet vallen. In België is de kans op regen, in eender welk seizoen, wel reëel. Bereid je daarom goed voor op de mogelijkheid op neerslag, en zorg dat niemand zich neerslachtig voelt!

 

Tenten

Gaat je feest door in de buitenlucht? Dan kan een tent de ideale oplossing zijn. Als het stralend weer is hoef je ze zelfs niet te gebruiken, maar als het weer tegenvalt, is een tent welgekomen. Ze beschermt jou en je gasten tegen de regen, maar ook tegen de wind en koude. Heel wat leveranciers bouwen prachtige tenten, denk maar aan een originele stretchtent, een chique tent of een leutige circustent. Vraag ook zeker na bij je locatie wat de mogelijkheden zijn.

Een extra outfit of warme trui

Voorzie een warmere versie van je outfit. Je kan ook kiezen voor een stijlvolle warme trui, een mooie sjaal of overgooier om over je bruidsjurk te dragen. En wat aan je voeten? Trek leuke regenlaarsjes aan in dezelfde kleur als je paraplu!

Ook interessant: tips om een tuinfeest kan organiseren in de winter

Eten

Bedenk goed op voorhand of je een plan B moet voorzien wat je eten betreft. Als je bijvoorbeeld een BBQ hebt gepland, voorzie dan ook hiervoor overdekking. Denk aan parasols of een partytent. Bespreek ook samen met je locatie wat de mogelijkheden zijn. 

Paraplu's

Hou het weerbericht goed in het oog. Is er kans op regen? Dan kan je bijvoorbeeld een heleboel paraplu's in een leuke kleur voorzien en uitdelen aan je gasten. Dat hoeft geen dure affaire te worden: je kan namelijk paraplu's huren. Kies voor paraplu's die passen bij de rest van je huwelijk. Als je bijvoorbeeld een foodtruck vraagt, dan kunnen je gasten bijvoorbeeld met een paraplu tot de truck wandelen. Gezellig!

Fotoshoot

Regen tijdens het nemen van je trouwfoto's? Het hoeft geen ramp te zijn. Nog beter zelfs: regenachtig weer kan voor prachtige foto's zorgen. Als het park geen optie meer is, laat je foto's dan bijvoorbeeld nemen in een coole loods of een prachtig kasteel. Omarm de regen en vraag je fotograaf op voorhand wat zijn ideeën zijn om tijdens slechter weer toch leuke en mooie foto's te nemen.

En last but not least: geniet er van, weer of geen weer. Het is jouw dag en niets of niemand mag dat verpesten! 

De mooiste trouwlocaties op Salino


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Een bijzondere trouwtrend: “The First Look”

Tips en Trends

Elopement weddings ook bij ons aan een opmars bezig

Inspiratie