Trouwen in 2020? Organiseer een Minimony!

Voor vele trouwkoppels staat er achter hun huwelijksfeest in 2020 een groot vraagteken. Hoe kan je nog veilig een trouwfeest organiseren met alle maatregelen die nu gelden? Hoewel we nog even moeten wachten op verdere updates over feesten en events, bestaat er wel een romantisch alternatief voor je ceremonie. Een nieuwe trouwtrend laat de liefde opnieuw bloeien: de minimony!


Wat is een minimony?

Een minimony is een gezellige pocketvariant van je trouwfeest. Zo kan je momenteel al perfect een huwelijksceremonie laten doorgaan in intieme kring. Nadien zet je het feest gewoon verder onder jullie tweetjes met een gastronomische tête à tête in de tuin, een mini bruidstaart en een huwelijksslow op het balkon. Romantiek ten top!

Komt er binnenkort toch een nieuwe versoepeling van de maatregelen? Dan breid je het trouwfeest flexibel uit voor je dichtste familie en vrienden. Een beperkt gastenaantal betekent uiteindelijk ook een kleinere voorbereidingstijd.


Heb je nog vragen over jouw trouwfeest in 2020?


De voordelen van een minimony

Het grootste voordeel van een minimony? Twee keer feest! Je organiseert nu een minimony in intieme kring en volgend jaar een spetterend vervolgfeest voor vrienden en familie. Vernieuw jullie geloften of geef een getuigenis van dat eerste jaar als getrouwd koppel. Kortom, redenen genoeg om een verlengstuk te breien aan jullie trouwfeest.

Een minimony geeft je als koppel ook de gelegenheid om extra aandacht te schenken aan elkaar, de eventuele gasten en de inkleding van het feest. Dat is vaak minder evident bij een groter huwelijksfeest en geeft je daarom als koppel wat meer ademruimte.


Hoe organiseer je een minimony?

Laat de creativiteit knetteren! Een minimony mag dan wel wat kleiner zijn, je kunt er nog steeds een onvergetelijke dag van maken. Hier zijn alvast enkele tips:

1. Maak een mooie video van de ceremonie of doe een livestream voor iedereen die er graag virtueel bij is.

2. Profiteer van de unieke kans om jullie trouwkledij twee keer te dragen! Op die manier schitteren jullie zowel tijdens de minimony als op het vervolgfeest met jullie trouwoutfit.

3. Boek een fotograaf en neem ruim de tijd voor een perfecte loveshoot. Zo kunnen alle familie en vrienden toch nog een beetje meegenieten van jullie fantastische dag samen. Tip: Gebruik de foto’s ook als uitnodiging voor jullie vervolgfeest.

4. Geen minimony zonder culinaire verwennerij! Vraag je cateraar om een gastronomisch trouwdiner voor twee samen te stellen, uiteraard met een mini bruidstaart erbij. Ook voor jullie bruidsbrunch de dag nadien zijn er tal van feestelijke lekkernijen mogelijk. Komt er later toch een mogelijkheid om gasten uit te nodigen? Verras hen dan met een foodtruck of een mobiele cocktailbar! Een lijst van de beste foodtrucks vind je hier.

5. Breng wat geur en kleur in je minimony met bloemen! Vraag je florist om een klein bruidsboeket te maken of…voor de DIY-lovers is een online cursus bloemschikken ook een leuke optie.

6. Organiseer een creatieve huwelijksreis in je kot of in je bubbel! Wat dacht je bijvoorbeeld van glamping met kaarsjes, lampjes en een flesje wijn in je eigen tuin?

7. Nu de danspasjes toch al in het hoofd zitten, waarom dan ook niet meteen een openingsdans? Het is tenslotte jullie allereerste romantische momentje als man en vrouw. Schuif de meubels aan de kant en laat jullie liefdesliedje luid door de boxen knallen. De dansvloer is van jullie!

8.  En tot slot… Set back, relax and enjoy your minimony!


Zoek je nog wat inspiratie voor jouw minimony?

Bekijk hier het aanbod van onze partners


Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram