Trouwuitnodigingen: wanneer stuur je die nu best?

Trouwuitnodigingen: wanneer stuur je die nu best?

Tips en Trends

13/02/2019

Je gaat trouwen! Proficiat!

Dat betekent dat het plannen kan beginnen. Het lijkt misschien wel een hele opgave, maar als je gestructureerd tewerk gaat, is niets onhaalbaar.

Hoewel een feestje met z’n tweetjes hartstikke gezellig is, is een trouwfeest zonder je vrienden en familie ondenkbaar. Daarom stuur je ze uiteraard een (mooie) uitnodiging voor jullie fantastische dag.

Trouwuitnodigingen zijn een erg belangrijk onderdeel van de planning van je trouwfeest, maar wanneer verzend je die nu best? In dit artikel zetten we alles even op een rijtje.

Geen feest zonder gasten: save-the-date

Het eerste wat je doet wanneer je je trouwfeest plant is natuurlijk de datum vastleggen. Vanaf dat je deze magische datum kent, kan je aan de slag gaan met de volledige planning. Laat je gasten ruimschoots op tijd weten welke datum ze moeten vrijhouden in hun agenda – want de belangrijkste dag van het jaar willen ze voor geen geld missen!

Daarom stuur je best naar goede traditie een save-the-date-kaart. We raden aan om met het ontwerpen van deze kaart te starten van zodra je je trouwdatum kent. Zorg ervoor dat je save-the-date kaarten 8 maanden voor je trouwdag de deur uit zijn!

Samen met een grafisch ontwerper kan je al het ontwerpwerk van je feest helemaal perfect maken. Ontdek er alles over hier.

Je trouwuitnodiging

Zo, dat is achter de rug. Nu iedereen die mooie datum heeft vastgepind in zijn agenda, kan je meteen aan de slag met het echte werk: de trouwuitnodiging. Terwijl een save-the-date enkel jullie datum en contactgegevens bevatte, zet je op je trouwuitnodiging alle nodige informatie. Jullie namen, de locatie, uur van aanvang, eventueel een dresscode, tips voor cadeaus, jullie contactgegevens enz.

Om het geheel echt af te maken is het leuk dat je trouwuitnodiging in dezelfde stijl is ontworpen als save-the-date-kaart. Je grafisch ontwerper zorgt hier uiteraard wel voor, net als voor al het andere nodige drukwerk.

We raden je aan om ervoor te zorgen dat je 3 maanden voor je trouwdag de trouwuitnodigingen kan versturen.

Inspirerend: ons moodboard met de mooiste trouwuitnodigingen

Trouwuitnodigingen: nog een aantal tips

  • Zorg dat je deze tijdlijn goed afstemt met je grafisch ontwerper.
  • Trouw je in het buitenland? Zorg dan dat je zeker op tijd begint met alles. Je gasten moeten immers iets meer praktische voorbereidingen treffen. Om ervoor te zorgen dat ze bijvoorbeeld onderling afspreken, kan een groep op Facebook een makkelijke tool zijn!
  • We raden het aan om een maand voor je trouwfeest nog een reminder naar je gasten te sturen. Je vrienden met chaotische agenda’s zullen je dankbaar zijn!

Nood aan een volledige checklist die volgens datum alles voor jou op een rijtje zet? No worries, we’ve got you covered! We maakten een mooie checklijst die je gewoon gratis kan downloaden. Check ‘m hier.

Start hier met het organiseren van jouw trouwfeest!

 

 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant