Van Babyshower tot Sip ’n See. Welke babyfeestjes zijn populair?

Van Babyshower tot Sip ’n See. Welke babyfeestjes zijn populair?

Tips en Trends

09/03/2022

Een nieuw baby’tje in de familie, dat moet uitgebreid gevierd worden. Aangezien dit een zeer speciale gebeurtenis is, verwondert het niet dat er intussen een heel aantal manieren bestaan om te vieren dat je een kindje verwacht of gekregen hebt.

Naast het katholieke doopfeest kennen we in Vlaanderen ook al geruime tijd de babyborrel. Maar welke babyfeestjes bestaan er intussen nog en welk zouden jullie kiezen om de komst van jullie kleintje te vieren? Wij zetten ze voor jullie op een rijtje.

 

1. Babyshower

Zoals de meeste soorten babyfeestjes, kwam ook de babyshower oorspronkelijk uit Amerika overgewaaid. Traditioneel wordt dit feest ongeveer twee maanden voor de bevalling georganiseerd voor de aanstaande moeder. De genodigden zijn vriendinnen en vrouwelijke familieleden die samen een laatste keer feest vieren voor de aanstaande moeder al haar aandacht zal moeten geven aan haar nieuwe kindje.

Tijdens het feest brengen de genodigden cadeautjes mee voor de toekomstige baby en geniet het gezelschap samen van hapjes, drankjes en spelletjes. Deze spelletjes, zoals een wedstrijdje luier aandoen, zijn in Vlaanderen iets minder bekend en worden hier nog niet zo vaak gespeeld.

Een populaire en heel warme Amerikaanse traditie, wel een echte aanrader om eens te proberen zegt dat elke vrouw één naam meeneemt als haar voorstel voor de naam van de nieuwe baby. 

    

2. Baby Gender Reveal Party

Ook dit feest vindt uiteraard plaats voor de geboorte van het kleintje. Vaak weten zelfs de ouders nog niet wat het geslacht van de baby is. Zij laten de gynaecoloog het geslacht van de baby op de achterzijde van de echografie schrijven. Het hoogtepunt van het feest is dan het openen van de enveloppe door de ouders.

Maar evengoed kunnen de ouders er voor kiezen om het geslacht zelf wel al te kennen en speciaal voor hun gasten te verbergen in de decoratie, of kleine hints achter te laten in zelfgebakken cup cakes of zakjes popcorn.

Op welke wijze het geslacht ook bekend gemaakt wordt, het is altijd een leuke manier om te vieren dat een kindje op komst is. Anders dan bij de babyshower zijn partners hier wel uitgenodigd.

     

3. Babyborrel

De babyborrel kennen we in Vlaanderen al langer, maar is nog steeds populairder aan het worden. Het is een leuke manier om je kleine wonder aan je familie en vrienden voor te stellen.

Meer ideetjes voor het organiseren van een geslaagde babyborrel delen we met jullie in een volgend artikel. 

LEES OOK: Hoe organiseer je een unieke babyborrel?

 

4. Sip ’n See

De Sip ’n See is de laatste nieuwe trend die uit Amerika kwam overgewaaid. De kersverse ouders organiseren een intiem feestje voor de dichte familie, geen vijfgangenmenu, geen overdreven decoraties of gekke spelletjes. Op dit feestje staat werkelijk de baby centraal.

Op de Sip ’n See komt en gaat iedereen wanneer hij wil. Je hebt de kans om rustig een babbeltje met de ouders te maken en de baby te ontmoeten. Je gasten komen letterlijk sippen en see’en.

 

Organiseer jij binnenkort een babyborrel ? Laat je dan inspireren op Salino.be. Je vindt op ons platform niet enkel de mooiste feestlocaties in Vlaanderen, maar ook de lekkerste cateraars en foodtrucks, de origineelste eventplanners en de beste verhuurders van feestmateriaal

Op zoek naar meer inspiratie? 

Check onze borden op Pinterest!

 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie