6 vragen voor muzieksommelier NoteSupply

Inspiratie

We hoorden onlangs een ensemble van NoteSupply aan het werk en wauw - wat een streling voor het oor! We mochten muzieksommeliers Kaat en Pieter 6 vragen stellen. Ontdek alles over NoteSupply en wat muziek voor je event kan betekenen. 

NoteSupply is een ‘muzieksommelier’. Wat betekent dat juist?

"We hebben de ondertitel ‘muzieksommelier’ gekozen omdat we hiermee in één woord kunnen weergeven wat we voor onze klanten precies willen doen. Net zoals een wijnsommelier de gepaste wijn zoekt bij een gerecht, proberen wij de gepaste muziek te vinden bij een bepaalde gelegenheid.

We vinden het heel belangrijk om onze klanten ook te ondersteunen bij hun muzikale keuze. Er zijn heel wat mogelijkheden en samenstelling die de klant misschien nog niet kent, maar wel heel goed bij zijn evenement zou passen. Op die manier zorgen wij dat de muziek heel mooi aansluit bij het evenement."

Kaat en Pieter, de bezielers van NoteSupply

Voor welke muziekstijlen kunnen mensen bij jullie terecht? En hebben jullie zelf een favoriete muziekstijl?

"Bij ons kan je terecht voor alle stijlen. Name it, we got it! Onze database telt op dit moment meer dan 350 profielen: DJ’s, coverbands, klassieke ensembles, jazzbands, ludieke fanfares, solisten… We werken steeds met professionele muzikanten, waardoor we de kwaliteit van de muziek op een event steeds kunnen garanderen."

Wat is volgens jullie een ‘gekke combinatie’, die toch werkt?

"Een niet alledaagse combinatie is bijvoorbeeld een Sousafoon, saxofonist en slagwerk. Dit originele ensemble krijgt heel regelmatig opdrachten voor recepties en launch evenementen. Ze kunnen heel uiteenlopende stijlen spelen en zijn heel mobiel. Deze verrassende combinatie van muzikanten kan de klant dus heel wat bieden."

Hoe lang op voorhand moet er aan muziek gedacht worden als je een event plant?

"Muziek is heel bepalend voor de sfeer van een evenement en kan heel wat emoties opwekken. Goede muzikanten hebben daarom veel werk en een goedgevulde agenda. Met het inplannen van de muziek kan je dus best goed op voorhand beginnen, net zoals bij het zoeken van een goede cateraar of de juiste zaal. Heel wat aanvragen worden een jaar op voorhand geplaatst. Er op tijd bij zijn is dus de boodschap!"

Welk budget moeten mensen in gedachten houden als ze echt kwalitatieve muziek willen op hun event?

"Een professionele muzikant is iemand die een masterdiploma op zak heeft en muziek spelen is meestal zijn hoofdberoep. Het is moeilijk om een basisprijs te geven, omdat die natuurlijk afhankelijk is van heel wat factoren: de grootte van het ensemble, welke muziek ze moeten brengen en hoe lang ze moeten spelen op het evenement. Een uitgangspunt dat wij altijd gebruiken: per persoon in het ensemble rekenen wij op een 200-tal euro. Voor een kwartet moet je dus rond de 800 euro uittrekken."

Welk event zal jullie altijd bijblijven en waarom?

"Een van de allereerste opdrachten die we kregen was er eentje die we nooit zullen vergeten. Het was meteen een heel omvangrijke en specifieke opdracht. We stelden een ensemble samen, maakten zelf de arrangementen van de gekozen stukken, helemaal zoals de klant het wilde. We werkten heel hard om alles tot in de puntjes in orde te brengen. De muzikanten zagen elkaar voor het eerst in deze bezetting en hadden slechts een uurtje om alles te repeteren. Veel zenuwen… Maar alles verliep heel goed, zo goed zelfs dat we aandacht van de media kregen! Voor NoteSupply een heel goede start."

Ontdek NoteSupply hier!

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram