Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Wat doe je best voor, tijdens en na het bezichtigen van een trouwlocatie?

Wat doe je best voor, tijdens en na het bezichtigen van een trouwlocatie?

Tips en Trends

14/10/2020

Foto: Kasteel van Brasschaat

Dit moeten we je vast niet vertellen… Maar, het kiezen van jullie trouwlocatie is waarschijnlijk de belangrijkste stap bij het plannen van jullie trouwdag! De keuze voor een trouwzaal geeft logischerwijs de rest van de dag mee vorm: de cateraar, de decoratie, het vervoer, de hele sfeer.

En dat kiezen van jullie locatie… is geweldig! Gaan zoeken naar dé plek waar jullie het ja-woord gaan vieren, samen met  vrienden en familie. Gezellig én heel spannend!

Bij de start van een zoektocht, vertrek je altijd best voorbereid, om ervoor te zorgen dat die magische plek voor jullie écht alle musts heeft. Lees dan verder, want wij zetten voor jou alles op een rij waar je vóór, tijdens en na het bezichtigen van een trouwlocatie aan moet denken! Beschouw het als een gids en houvast, zodat jullie kunnen genieten van elk moment tijdens het plannen van jullie trouwdag!Foto's: Villa Zwart Goud

1. Voor je de trouwlocatie gaat bezichtigen

  • Zorg dat je een ruwe schatting hebt van het aantal gasten, om ervoor te zorgen dat de capaciteit van de locatie geschikt is.
  • Kies enkele data / een maand waarop jullie graag jullie feest willen geven en controleer of deze data beschikbaar zijn bij de locatie waar je je oog op liet vallen.
  • Maak een raming van jullie budget voor de bruiloft en kijk na of deze locatie binnen jullie prijsklasse valt. Houd er rekening mee dat sommige locaties op papier misschien duur lijken, maar dat in de prijs ook al items zoals tafels en stoelen vervat kan zitten. Let hier goed op, want dit kan bij elke locatie anders zijn! 
  • Willen jullie zelf de catering en drank voorzien? Dat kan je best op voorhand even navragen. Veel locaties laten dit namelijk niet toe. 
  • Is er de mogelijkheid om te overnachten bij de locatie of in de buurt? Best even de opties onderzoeken.
  • Bij onze Real Weddings en Styled Shoots kan je je laten inspireren hoe anderen bepaalde trouwlocaties inkleden. Heel leuk om te zien!