Wat moet je doen als je niemand kent op een feest?

Wat moet je doen als je niemand kent op een feest?

Tips en Trends

12/09/2018

Aangekomen op een feestje, maar je kent er niemand. Misschien in het begin even een beetje eng en vervelend. Maar je kan het tegelijk ook wel als een avontuur en leuke uitdaging zien! Neem onze tips ter harte en maak meteen kennis met je feestgenootjes.

Hi there! Aangenaam kennismaken

  1. Zie je nog een andere loner die op zijn eentje is gekomen? Stap op haar of hem af en begin een praatje!
  2. Als je kennis maakt met iemand is het belangrijk dat je oogcontact maakt en veel vragen stelt. Luister en praat zelf niet teveel. Je kan bijvoorbeeld vragen van waar hij of zij de gastvrouw of gastheer kent, iets zeggen over het eten of de feestlocatie bespreken.
  3. Ben je geen geboren ‘small talker’? Bedenk dan van tevoren een aantal gespreksonderwerpen. Denk aan actuele thema’s, leuke reizen of een grappig verhaal.
  4. Geef welgemeende complimentjes. Een complimentje kan een gemakkelijke conversatiestarter zijn, mensen vinden het leuk om te krijgen en je hebt meteen een klik met iemand.

Over conversatiestarters gesproken: wij maakten twee leuke conversatiestarters die je gratis kan downloaden.

3 ultieme tips

  1. Help de gastvrouw of -heer met de hapjes en drankjes. Intussen kan die jou voorstellen aan andere mensen op het feest en dan ben je weer vertrokken!
  2. Zijn er zit- of statafels? Kies je plekje dan goed. Kijk waar er nog plekjes vrij zijn en wie daar rond zit. Kies bij voorkeur om bij een statafel te gaan staan. Dan kan je sneller wisselen van plek en meer mensen aanspreken.
  3. Zorg dat je zelf benaderbaar bent. Zo stappen anderen vanzelf wel op jou af. Een brede glimlach, goed humeur en een open houding zorgen ervoor dat anderen benieuwd zijn en zin krijgen om een praatje met je te maken.

Zo, nu ben je helemaal klaargestoomd bent om eens alleen naar een feestje te gaan. Je leert gegarandeerd meer nieuwe mensen kennen dan wanneer je samen met vrienden zou gaan. Have fun!

Zin om zelf eens een feestje te geven? Dat organiseer je makkelijk via Salino!

Ontdek Salino


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Ben jij een echte bierliefhebber? Organiseer je feest dan in één van deze brouwerijen.

Inspiratie

8 voordelen van een professionele fotograaf

Inspiratie