Zilte Zoen - Een culinair hoogtepunt in Temse

Zilte Zoen is een riante villa in pastoriestijl op een boogscheut van de E17. We hoorden bij Salino al veel positieve feedback over Zilte Zoen. Hoog tijd om deze prachtige locatie en culinaire hoogstandjes met onze eigen ogen te mogen aanschouwen. 

Daarom werden we door Guy Beeckmans, eigenaar en chef-kok, uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding en voorstelling.

De passie voor eten en culinair genot werd er bij Guy al met de paplepel ingegoten. Het verwondert dan ook niet dat hij besliste om naar de hotelschool te gaan. Later werkte hij in verschillende sterrenrestaurants en zette hij de zaak van zijn vader als traiteur verder.

Maar, bewust koos Guy ervoor om vanuit de catering over te stappen naar de uitbating van een eigen feestlocatie.

“Ik vond het leuk om bij mensen thuis te koken, maar vond het jammer dat je telkens zo veel tijd moest investeren in het laden en lossen, installeren en weer opruimen. In plaats van achter je ‘stoof’ te staan. Je staat ook telkens in een andere keuken, een andere omgeving, waardoor je je steeds weer moet aanpassen.”

Intussen baten Guy en zijn echtgenote, Anne, al meer dan 17 jaar Zilte Zoen uit. En zij doen dit nog steeds met veel gedrevenheid.

“We zijn opengegaan op de oudejaarsavond van 2000 op 2001. Toch wel een symbolische datum. En al die jaren hebben we niet stil gezeten. We zijn steeds bezig geweest met het uitbreiden, veranderen en vernieuwen van de locatie.”

En dat zie je ook. Je hebt het gevoel dat je binnenwandelt in een villa waarvan de deuren nog maar net geopend zijn. Alles ziet er splinternieuw uit. Guy vertelt dan ook dat vorig jaar nog een deel van het meubilair vernieuwd werd, de parking opnieuw werd aangelegd en recent werd nieuwe verlichting geplaatst en werd er opnieuw behangen.

“Keer op keer zijn de mensen verbaasd als zij hier binnenkomen en vragen zij hoe lang we hier al bezig zijn. En dat is net onze betrachting. Bij ons zal geen enkele zwarte veeg op de witte muren te vinden zijn of zouden er andere mankementen bestaan. Eén van onze grootste troeven is dat je feest in een kader dat niet aanvoelt als een feestzaal.”

De villa werd bewust in een heel huiselijk sfeer ingericht om een unieke ambiance te creëren. Samen met de prachtige natuurlijke lichtinval en het grandioze uitzicht op de verschillende terrassen en tuin vormt de Zilte Zoen het perfecte decor voor een feest waar nog lang over zal nagepraat worden.

En dan hebben we het nog niet over Guy’s grootste troef gehad, zijn culinaire deskundigheid. Want dat blijft voor Guy nog altijd het belangrijkste aspect aan een geslaagd feest: gastronomische gerechten van bovenste plank.

Hij tovert met eten, dat beamen zijn gasten één voor één. ‘Onbeschrijflijk heerlijk’, ‘betoverende smaaksensaties’, ‘uitermate lekkere mondvermakertjes’ en ‘elk gerecht was een schilderijtje’ zijn maar enkele van de uitspraken die we horen.

“We zorgen ervoor dat je hier eet zoals je in een zeer hoog niveau van restaurant zou doen”, vertelt Guy. “Dit niveau van culinaire verwennerij is niet veel feestzalen gegeven, want het is geen gemakkelijke taak om de standaard even hoog te houden wanneer je aan grote groepen serveert. Voor een diner spreken we dan over 135 personen en voor een walking diner over 350 personen. Het belangrijkste is om te werken met een goede mise en place.” 

Dit hoge niveau van gastronomie en innovatieve keuken kan je enkel behouden door voldoende te blijven vernieuwen, te ontwikkelen en ontwerpen. Zelf heel regelmatig gaan eten om geïnspireerd te blijven en veel nieuwe dingen uitproberen zijn volgens Guy de ingrediënten om je standaard te kunnen behouden.

De passie voor het eten en zijn zaak, zijn nog steeds even groot als op de eerste dag. Guy doet voor de uitbating van zijn locatie dan ook alles zelf. Van de eerste ontmoeting met zijn klanten, de voorbereiding en uitvoering van het feest, tot de administratie. Het voordeel daarbij is dat je als gast bij Zilte Zoen altijd één aanspreekpunt hebt. Voor de volledige organisatie van je feest en elke vraag die je daarover hebt, kan je bij Guy terecht.

Wel wordt hij in dit alles bijgestaan door zijn echtgenote, Anne. Zij ontvangt de gasten en begeleidt het feestkoppel tijdens hun speciale dag. Kortom, zij is gastvrouw en is ook aanwezig van bij aanvang van het feest tot de laatste gast de deur achter zich dichttrekt.

“Wij hebben erg veel aan mekaar, zij is echt een belangrijke steun voor mij. En het leuke is dat je op deze manier als koppel echt met elkaar leeft. Want in deze sector presteer je vaak lange dagen, veel uren, en als je dan niet samenwerkt, zie je mekaar soms bijna niet meer.”

Een laatste aspect dat Guy erg belangrijk vindt bij de organisatie van feesten, is transparantie in prijs.

Met veel plezier leveren Guy en Anne je een totaalconcept af. Alles wordt dan voor je geregeld, van het eten, de aankleding van de zaal tot licht en muziek. Niets zou voor dit koppel te veel gevraagd zijn. Zo heeft de locatie zelfs haar eigen helihaven, waar je als feestkoppel in stijl op je huwelijk kan aankomen. 

“Belangrijk vind ik dat bij een totaalconcept ook een totaalprijs wordt geleverd. Ik kan een prijs geven per gast die aanwezig zal zijn en dat zal dan ook de totale kost van het feest geweest zijn. Zo komen mijn klanten nooit voor verrassingen te staan.”

Ontdek de Zilte Zoen

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram