End of summer bedrijfsevent: Vlieg het najaar in!

End of summer bedrijfsevent: Vlieg het najaar in!

Inspiratie

24/08/2023

Foto: Gaëtan Dardenne

Het einde van de zomer, daar zitten de meeste mensen niet echt op te wachten. Als werkgever kun je dat gevoel gelukkig wél verzachten, bijvoorbeeld met een origineel end of summer bedrijfsevent. Hoe je een heuse end of summer party organiseert en waarom dat een reuzegoed idee is, lees je in deze blog!

Waarom een end of summer bedrijfsfeest dit jaar niet mag ontbreken

Een end of summer bedrijfsevent organiseren, is niet enkel ontzettend gezellig. Zo’n feest biedt je ook de kans om het najaar tactisch aan te breken.

Gezellig bijpraten na de zomer

Tijdens de zomermaanden trekken veel mensen eropuit. Of ze nu een exotische vakantiebestemming opzochten of een oergezellige staycation hielden, na het verlof heeft iedereen wel wat te vertellen. Iedereen de kans geven om zijn of haar vakantieverhalen te delen, brengt mensen dichter bij elkaar.

Back on track met een origineel bedrijfsevent

Dat veel mensen verlof namen, betekent natuurlijk ook dat je werknemers het werk tijdelijk op een andere manier moesten aanpakken. Een nazomerevent biedt mensen de kans om op een informele wijze hun eigen professionele doelen en die van het bedrijf op te frissen en zich weer op elkaar af te stemmen.

Laat je leidinggevenden aan het woord, of spreek zelf je werknemers kort toe. Zo krijg je alle neuzen in dezelfde richting op een efficiënte, maar toch losse en ontspannen manier.

Een positieve afsluiter van de vakantie – en een vliegende start van het najaar

Last, but definitely not least: een end of summer bedrijfsevent is gewoon reuzegezellig. Met de juiste aankleding en invulling geeft zo’n evenement je werknemers een opkikkertje dat de ‘nazomerblues’ helpt verzachten.

Bovendien is een personeelsfeest het ideale moment om je werknemers te tonen dat jij hun inzet apprecieert. Dat is goed voor de teamgeest, de motivatie van je werknemers én de productiviteit in je bedrijf.


Weet jij niet waar te starten met de organisatie van je event? 

Jouw bedrijfsevent tot in de puntjes verzorgd door Salino?

Ik wil graag hulp bij de organisatie van mijn event


Zó organiseer je een knallend end of summer bedrijfsevent

Er komt heel wat kijken bij het organiseren van een geslaagd bedrijfsevent. Wie rekening houdt met de volgende 5 tips heeft alvast een sterke basis voor een schitterende start van het najaar.

1. Geef vorm aan het feest

Ga je voor een avondfeest met klasse, een gezellige bedrijfspicknick, een heuse welcome back-lunch, of een walking dinner met (gast)sprekers? De vorm is toonaangevend voor de invulling én de aankleding van je end of summer bedrijfsevent.

2. Een personeelsfeest met een thema

Eens je zicht hebt op de vorm die het evenement zal aannemen, kun je een subtiel of opvallend thema uitkiezen. Zo’n thema maakt het heel wat eenvoudiger om het personeelsfeest op een gepaste manier aan te kleden: van locatie en decoratie tot entertainment en catering.

3. Liefde gaat door de maag

Een knallend nazomerfeest organiseren, lukt niet zonder hapjes en drankjes. De vorm en het thema van je feest helpen je de juiste cateringkeuzes te maken. Ga je voor tapas, pittige Mexicaanse gerechten, een klassiek Italiaans menu of oergezellige burgers met frieten?


Handig en gezellig: foodtrucks op je bedrijfsevent


4. Entertain je gasten

Entertainment mag natuurlijk ook niet ontbreken. Organiseer je een (ont)spannende casino-avond, zet je een fotobooth neer of verzorg je een live optreden? Met gastsprekers, een toespraak of een creatieve brainstormsessie wordt het event zowel ontspannend als inspirerend.

5. Werk samen met professionele eventpartners

De juiste fotograaf, passende decoratie, een stijlvolle (stretch)tent en live muziek waarmee je werknemers nog maanden meezingen? Die vind je bij Salino! Snuister door ons aanbod en schakel onze partners in voor de verzorging van jouw bedrijfsevent.

Tip: Kun je wat hulp gebruiken bij de all-round organisatie van je bedrijfsevent? Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat ons team voor jou kan betekenen.


Een volledig verzorgd bedrijfsevent?

Salino matcht je aan de ideale eventpartners


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant