De hipste soorten feesttenten op een rij

De hipste soorten feesttenten op een rij

Tips en Trends

22/02/2023

Feesten in een tent is hip! Een tijdje geleden kon je op onze blog lezen waarom tenten zo hip zijn. 'T is niet enkel gezellig en mooi, je zit ook buiten én bent beschermd tegen eventuele regenval. Want dat kan wel eens voorkomen in ons landje! Handig dus voor als je graag midden in't groen wil vieren en toch beschut wil zijn. Maar ook tegen de zon bied je je gasten best wat bescherming. Alweer een reden om voor een tent te kiezen! Hieronder zetten we de hipste tenten van het moment voor jou op een rijtje en waar je dit soort tenten kan huren. Ontdek hier alle aanbieders in Vlaanderen


1. Dome tent

Deze ronde en multifunctionele tenten lenen zich perfect voor elk event. Je vindt ze in verschillende maten, waardoor je er gemakkelijk meerdere kunt nemen en plaatsen waar je zelf wil. 

Een dome in hout zoals deze geeft meteen een heel aangename en warme sfeer. Langs buiten oogt die eerder subtiel, maar vanbinnen ruim en toch enorm gezellig. Met wat aankleding hier en daar zet je de toon voor je feest. Ook handig dat je het skelet kan gebruiken voor je decoratie, die zo opgaat in een mooi geheel.


Foto: Organic Concept

Foto: Organic Concept



2. Sailcloth tent

Droom lekker weg met deze moderne en exclusieve sailcloth tent. De hipste tent voor trouwfeesten en romantische gelegenheden. Ze zorgt voor een open sfeer en gezellige gloed. De houten steunpalen en witte zeilen maken de tent extra mooi en stijlvol. Voor wie houdt van een folk look op hun event, is de sailcloth tent dé tent van het moment!


Foto: Tienda events

Foto's: Organic Concept


3. Stretchtent

Ben jij je boho huwelijk aan het plannen? Dan is deze stretchtent de tent die je zoekt. Het Afrikaanse design geeft meteen een bohemian sfeer waardoor je je al snel in de woestijn waant. Door z'n speciale en originele vormen, is deze tent een echte eyecatcher. Je kan de stretchtent helemaal naar je eigen wensen laten opzetten en past zich perfect aan aan jouw concept! 

Foto: Stretched


Foto: Tienda Events


4. Kadertent

De kadertent met haar prachtig doorzichtige wanden houd je in verbinding met je omgeving en de natuur om je heen. Het laat je de weersomstandigheden mee ervaren zonder de nadelen ervan te ondervinden. Ook het ondergaan van de zon maak je mooi mee in deze tent. En 's avonds als de tent verlicht is, kan je ook buiten meegenieten van het uitzicht. Nog handig aan deze tent is dat je hem volledig kan sluiten en deze zelfs van echte deuren kan voorzien. Dat maakt de kadertent ook een geschikte optie in de winter of tijdens een hele druilerige zomer. 

Foto: Amusivent


Foto: Tienda events 


5. Wigwam

De wigwam neemt ons mee naar Indianenstammen en de amazone. Ook met de wigwam tenten creëer je een prachtige bohemian look op je feest. Deze tenten staan zeer mooi in een oase tussen de bomen. Langs buiten lijken ze misschien niet zo ruim, maar de hoge tippen van de tent geven een heel open en aangenaam gevoel. Nog wat groene plantjes, rotan lampen hier en daar, én een guirlande om het af te maken en je bent helemaal gesteld!


Foto: Stretched

Foto: Stretched


6. Bamboe tipitent

De bamboe tipitent zet je vooral voor de sfeer. Ze accentueert je dj booth, je zithoek, lounge of je eetplek. Maar wat een eyecatcher! Organiseer je een groter feest? Dan zet je er best enkele dicht bij elkaar, om zo de chill zone af te bakenen. Een iets exclusievere tent misschien, maar indien je hem gebruikt steelt deze zonder twijfel de show.

Foto: Organic Concept

Feesttenten huren in Vlaanderen


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp



Ook interessant