Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Hoe organiseer je een fantastisch lentefeest? Checklist en inspiratie!

Hoe organiseer je een fantastisch lentefeest? Checklist en inspiratie!

Inspiratie

10/02/2021

De lente komt er weer aan! En zo ook de lentefeesten. Ga jij dit jaar aan de slag met het organiseren van een lentefeest voor je oogappel? Dan vind je in dit artikel alle 11 stappen die je kan zetten om een fantastisch lentefeest in elkaar te steken.

Alle prachtige foto's in dit artikel zijn genomen door Imperish Photography - die samen met een getalenteerd team een originele styled shoot organiseerde van een gezellig, warm en kindvriendelijk lentefeest! Dé inspiratie bij uitstek dus: scroll snel verder. Ontdek helemaal onderaan het artikel alles over het getalenteerde team!


1. Kies een datum

Net zoals bij elk feest is dit je eerste stap: kies op welke datum het lentefeest zal doorgaan. Van zodra die datum vastligt, kan je aan de slag met de rest van het plannen!


2. Bepaal het budget voor het lentefeest

Dit is een belangrijke stap, want het budget zal de rest van je beslissingen omtrent het feest mee bepalen, zoals de locatie en het eten. Hou bij de volgende stappen steeds rekening met je budget, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan!


3. Kies een locatie

Nu is het tijd om een feestlocatie te kiezen! Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Daarom raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij dit overzicht van locaties in Vlaanderen. Vraag na wat de mogelijkheden zijn, zoals bv. een springkasteel of speelhoek, die van het lentefeest een echte leuke dag zullen maken.


4. Maak de gastenlijst

Denk goed na of je een groot of klein feest wil geven en hou hierbij zeker rekening met je budget. Maak een lijstje met alle gasten die je wil uitnodigen. Vergeet ook zeker niet om de meter en peter van je kind op tijd te contacteren en op de hoogte te brengen van de datum! Zij zijn immers belangrijke gasten op het feest smile!


5. Food! 

Njum, tijd voor de volgende stap. Kijk samen met je kind wat hij of zij graag zou willen eten op zijn/haar feestdag. Er zijn 1001 mogelijkheden, allemaal even lekker. Afhankelijk of je het feest bij je thuis of op locatie laat doorgaan, kan je beslissen over welk eten je zal serveren op het lentefeest. Bespreek eventueel de mogelijkheden met de feestlocatie, en denk ook aan bijvoorbeeld mogelijkheden als een mobiele pizza foodtruck (check hier een overzichtje!), een andere originele foodtruck of een cateraar.

Benieuwd naar het prijskaartje van een foodtruck op je feest? Daarover vind je alles hier.  


6. Kies een thema

Misschien is het feestbeest fan van dieren, dino's, prinsessen of superhelden: hoogstwaarschijnlijk heeft je kind wel een leuk feestthema in gedachte! Als je het lentefeest graag in een thematisch jasje steekt, dan kan je bijvoorbeeld aan de slag gaan met het maken van een moodboard op Pinterest, of inspiratie vinden op onze blog.

7. Voorzie al het feestmateriaal

Nu je weet waar het feest zal doorgaan en wat het thema is, kan je eens kijken bij verhuurders van feestmateriaal. Denk goed na over alles wat je nodig hebt om het lentefeest echt cosy te maken en contacteer hen met je wensen! 


8. Kinderanimatie

Er zullen vast wel wat kids aanwezig zijn op het lentefeest. En die zullen de hele dag druk aan het spelen zijn. Leuk dus om wat kinderanimatie te voorzien om de bende een onvergetelijke dag te bezorgen. Denk aan een springkasteel, leuke spelen of speeltuigen. Bespreek het met de locatie waar het feest doorgaat en kijk zeker ook eens bij het aanbod van de verhuurders van feestmateriaal


9. Uitnodigingen, kaartjes en bedankjes

Je hebt de datum, de locatie, de gastenlijst en een thema: alles wat je nodig hebt om de uitnodigingen te maken! Ga met een fotograaf in zee om mooie foto's te laten maken, of vraag een grafisch ontwerper om een leuke uitnodiging en kaartjes te ontwerpen en te drukken. Het is een leuke herinnering aan een speciale dag in het leven van je oogappel: het mag dus iets uniek en persoonlijk zijn!

Doe ze tijdig op de post, zodat iedereen de feestdag kan blokkeren in zijn agenda!


Benieuwd naar meer foto's van Imperish Photography? Neem dan zeker hier een kijkje!

10. De dag voor de grote dag...

De dag wordt extra gezellig als alles goed is voorbereid en je geen stress meer hoeft te hebben als het zover is. Zorg er dus voor dat alles klaar ligt de dag op voorhand: bedankjes, kaartjes, (reserve)kledij, ...


11. Feesten! 

Geniet van deze leuke, gezellig en familiale dag! Het is een speciale dag voor jouw kind, maar ook voor jullie als ouders. 


Organiseer jij een lentefeest dit jaar? Daar helpt Salino je graag bij. Salino verzamelt alle eventleveranciers die je nodig hebt om het lentefeest van je dromen in mekaar te steken. 

Start hier met organiseren!


Credits Styled Shoot Lentefeest

Fotografie: Imperish Weddings & Photography

Planning & Styling: Hoshii & Festlab (www.hoshii.be en www.festlab.be)

Feestaccesoires: Festlab (www.festlab.be)

Lasercutting: Hoshii (www.hoshii.be)

Bloemen: All things Elisabeth (https://elisabethnoel.wixsite.com/allthingselisabeth)

Taart en gebak: Mieke bakt (www.instagram.com/mieke.bakt/)

Locatie en keramiek: Stokvis (www.destokvis.be)


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Hier houd je best rekening mee als je een foodtruck voor je feest wilt boeken

Tips en Trends

6 prachtige locaties voor jouw communiefeest

Inspiratie