Hoe je kerst dit jaar echt speciaal maakt: 7 unieke ideeën!

Hoe je kerst dit jaar echt speciaal maakt: 7 unieke ideeën!

Inspiratie

23/11/2023

Bereid je voor op een kerstfeest vol verrassingen en plezier! Van themafeestjes tot interactieve spelletjes, buitenavonturen, foodtrucks en originele kerstdrankjes, wij hebben een schat aan ideeën om je kerstviering dit jaar extra bijzonder te maken. Lees verder en ontdek hoe je je gasten kunt verrassen en samen onvergetelijke herinneringen kunt creëren tijdens de feestdagen.


1. Themafeestjes

Voeg wat feestelijke flair toe aan je kerstviering door een themafeest te organiseren! Of je nu de gezellige sfeer van een Après Ski-avontuur, de komische charme van foute kersttruien, de ultieme ontspanning van kerstpyjama's of de magie van een Winter Wonderland wilt omarmen, een themafeest zorgt voor een gevoel van samenhorigheid en eenheid, fotogenieke momenten, herinneringen en een unieke kerstbeleving voor iedereen.



2. Gezelschapsspelletjes

Wil je voorkomen dat de familie zich tijdens het kerstfeest in kleine groepjes verspreidt en wil je echt samen plezier hebben? Ga dan voor creatieve spelletjes! We weten dat Monopoly, Rummikub, Risk, Scrabble en Cluedo leuk zijn, maar we moedigen je aan om wat meer interactieve games uit te proberen om je kerstfeest extra levendig te maken.

  • Time’s up: Time's Up Party is hét ultieme kerstspel om je feest op te vrolijken. Met slechts 30 seconden per ronde en 3 rondes in totaal, moeten jij en je team raden wat er op de kaarten staat door te beschrijven, één woord te zeggen of zelfs uit te beelden. Het belooft een hilarisch en spannend onderdeel van je kerstfeest te worden!
  • De grote familiequiz: Laat de creatievelingen in je familie het voortouw nemen en een grote familiequiz in elkaar steken. Deze quiz kan legendarische gebeurtenissen, levensverhalen en historische figuren bevatten. Zorg ervoor dat elke groep bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende generaties, zodat elk tijdperk volledig wordt vertegenwoordigd in één team. Op deze manier kunnen zowel jong als oud hun quizvaardigheden tonen!
  • Karaokeset: It’s showtime! Stel een playlist samen van leuke (kerst)liedjes voor jong en oud, voorzie een microfoon en je bent helemaal ready to go! Als je eenmaal die eerste twijfels aan de kant schuift en je schaamte even op vakantie stuurt, ontdek je dat dit gewoon de allerleukste manier is om samen met je familie plezier te beleven. Moedig elkaar aan, zing luidkeels mee en laat je door de muziek meeslepen naar de dansvloer.
  • Pictionary: Pictionary spelen op een familiefeest? Gewoonweg hilarisch! Het maakt niet uit of je kunt tekenen of niet, want het draait allemaal om plezier hebben. Iedereen lacht zich een breuk terwijl ze proberen te raden wat er op die krakkemikkige tekeningen staat. Het is een geweldige manier om de familie bij elkaar te brengen, met een beetje competitie en veel gelach. En de herinneringen die je maakt, die blijven je nog lang bij. Dus haal de tekenspullen tevoorschijn en laat het Pictionary-festijn beginnen!


3. Een frisse neus halen

  • Lichtstoet: Verzamel lantaarns, kaarsen of versierde lichtjes en vraag je familie om zich in groepen te verdelen. Elke groep kan een eigen lantaarn maken of versieren. Vervolgens trekken jullie, in het donker, in een groep door de buurt. Dit creëert niet alleen een betoverende sfeer, maar verbindt ook jong en oud met een gevoel van samenhorigheid.
  • Jeneverwandeling: Een jeneverwandeling voegt een vleugje warmte en gezelligheid toe aan je familiefeest. Voorzie een selectie van jenevers, likeuren en warme dranken. Plaats deze drankjes in je tuin, op straat, in het park of neem de fles en thermoskan gewoon mee tijdens je wandeling. Voorzie zeker genoeg bekertjes zodat iedereen van je familie de smaken kan verkennen terwijl ze genieten van het buitenzijn.
  • Een raadsel buiten: Voor een extra uitdaging kun je een raadsel in de open lucht organiseren. Ga voor het feest dingen verstoppen in je stad of dorp en stel raadsels op die aanwijzingen geven over de locaties. De familieleden kunnen in groepen de raadsels oplossen en op zoek gaan naar de verborgen schatten. Dit is niet alleen een geweldige manier om buiten te zijn, maar het zorgt ook voor teambuilding en plezier.


4. Laat een foodtruck je kerstfeest naar een nieuw niveau tillen

Het idee van een foodtruck in de winter klinkt misschien ongebruikelijk, maar het is eigenlijk een fantastische manier om je kerstfeest naar een hoger niveau te tillen. Het voegt een extra dimensie toe aan je viering, waarbij je kunt genieten van heerlijke drankjes en smakelijke winterse gerechten zonder uren in de keuken door te brengen. Het betekent meer quality time met je familie, terwijl je samen geniet van de sfeer en het lekkere eten. 

In onze blogpost 'Een tuinfeest in de winter, zo doe je dat!' vind je bovendien nog meer handige tips over hoe je warmte, gezelligheid en een uniek concept kunt creëren voor een onvergetelijke winterse knaller van een kerstfeest. Denk maar aan de fonkelende vuurkorven, gezellige fleece dekentjes, sfeervolle verlichting en het lekker dicht bij elkaar kruipen. Laat je verrassen door de mogelijkheden en maak van je kerstviering dit jaar iets bijzonders!


Lees meer: Deze winterse foodtrucks zijn je go-to voor je volgend event! 

Lees meer: Wat kost het huren van een foodtruck? 


5. Haal die oude fotoboeken maar boven

Het is gewoon super leuk om op je kerstfeest met de familie enkele oude fotoboeken erbij te nemen. Je kunt de boeken doorbladeren en samen herinneringen ophalen, of als je sommige foto's digitaal hebt, kun je ze op je tv of projectiescherm laten zien. Het brengt een lach op ieders gezicht, terwijl je samen die oude kapsels en grappige modekeuzes bekijkt. Het is een geweldige gelegenheid om even terug te blikken op al die leuke momenten die je met je familie hebt gedeeld en om je te realiseren hoe sterk de band is die jullie verbindt. 


6. Je eten origineel opdienen

  • Gastronomische keuken aan tafel: Trakteer je gasten op een gastronomisch feest met een zorgvuldig samengesteld 2, 3 of 4 gangenmenu dat aan tafel wordt geserveerd. Dit biedt de gelegenheid om te genieten van culinaire hoogstandjes, bereid met liefde en aandacht voor detail.
  • Winterse delicatesse in intieme sfeer: Creëer een warme en knusse sfeer door een selectie van uitgebreide, winterse kleine gerechtjes om in de zetel te serveren. Dit geeft een gevoel van intieme gezelligheid en de gelegenheid om samen te genieten van heerlijke smaken tijdens de feestdagen.
  • Food stations: Richt verschillende 'food stations' in met elk een ander soort gerecht of keuken, zoals een Mexicaanse taco-bar, een Italiaanse pasta-station, of een dessertbuffet met diverse zoetigheden. Laat je gasten rondlopen en zichzelf bedienen.
  • Familie samen-koken buffet: Vraag elke familie om een gerecht mee te nemen, waardoor een gevarieerd buffet ontstaat. Dit creëert een gevoel van samenhorigheid en deelt de verantwoordelijkheid voor het koken.
  • Outdoor BBQ: Bij goed weer is het een geweldig idee om een barbecue, Ofyr- of Green Egg-maaltijd in de buitenlucht te organiseren. Je kunt smullen van gegrilde gerechten, hamburgers, zelfgemaakte pizza's, en zelfs hartverwarmende soep. Deze informele buiten ervaring kan je extra speciaal maken door vuurkorven en gezellige dekentjes te voorzien en samen knus bij het vuur te zitten. Het is een ideale manier om de sfeer van samenzijn en gezelligheid te versterken tijdens je familie-kerstfeest.
  • Fondue, gourmet of raclette: Een fondue maaltijd, gourmetten of racletten aan tafel kan een interactieve en gezellige manier zijn om samen te eten in de winter. Geef iedereen de vrijheid om te selecteren welke ingrediënten ze willen bereiden in de smeltende kaas, olie, of hun eigen pannetjes.


Lees ook: Het ultieme kerstmenu met dat extra tikkeltje creativiteit. 

7. Een origineel kerstdrankje

Winter cocktails zijn vaak wat minder bekend, maar er zijn werkelijk een schat aan geweldige opties om uit te kiezen! Voeg wat kaneel, kruidnagel, karamel of hazelnoot toe aan je drankjes en je brengt meteen die heerlijke winterse sfeer in huis. Waarom zou je niet overwegen om een wedstrijd te organiseren onder de aanwezigen om te zien welke winter cocktail de meeste fans heeft? Het is een leuke en interactieve manier om je kerstfeest een boost te geven. Iedereen kan zijn creativiteit de vrije loop laten en ontdekken welke smaakcombinaties het meest in de smaak vallen. Voor wat meer inzicht en ideeën, neem dan zeker een kijkje in onze blogpost over 'Zes originele winter cocktails' en laat je inspireren! Ontdek een schat aan creatieve ideeën voor heerlijke drankjes die je kerstfeest onvergetelijk zullen maken.



We hopen dat jullie kerstfeest dit jaar een heerlijk warm en knus samenzijn wordt, met een vleugje winterse magie. Laat de liefde en de gezelligheid jullie harten verwarmen en geniet van kostbare momenten met je dierbaren. Veel plezier en een sprankelende kerst gewenst! 

Wil jij graag ook volledig ontspannen tijdens je kerstfeest, of wil je een vleugje uniekheid aan je feest toevoegen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Salino’s Foodtruck en Catering opties en maak er dit jaar een Kerst van om nooit te vergeten! 


Een foodtruck op je kerstfeest? Goed idee!


Geweldige cateraars om jou te ontzorgen.





Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant