7 ultieme tips voor een stress-vrij tuinfeest

Tips en Trends

Hoe maak je van je achtertuin een echte oase en hoe zorg je ervoor dat niemand opgepeuzeld wordt door muggen? Een echt leuk tuinfeest voor je gasten én voor jou: daarvoor raadpleeg je best even ons advies.

1. Tuinfeest: spread the word!

Nodig iedereen op tijd uit. En vergeet deze drie dingen niet in je uitnodiging te zetten:

1. Laat je gasten weten dat je feest doorgaat in de tuin. En dat ze zich hierop best voorbereiden (want regen is altijd een mogelijkheid in België)

2. Vertel hen even wat ze best meebrengen. Zwemkledij? Flip-flops? Iets om te eten en drinken? Vermeld het in je uitnodiging.

3. Vermeld duidelijk wanneer er gegeten zal worden. Zo hoef je je BBQ niet opnieuw aan te wakkeren voor laatkomers, want iedereen zal op tijd komen voor al dat lekkers dat op hen te wachten staat!

2. Voorzie genoeg stoelen en zitplekjes

Wil je dat iedereen op een stoel kan zitten? Tel dan even na of je effectief genoeg stoelen hebt voor buiten. Je kan ook verrassend goedkoop stoelen huren bij een verhuurbedrijf, moest je niet voldoende buitenstoelen hebben.

Liever wat meer casual? Leg een paar mooie lakens op het gras, pick-nick-style!

3. Let there be light!

’s Avonds kan het best donker worden. Als je dan geen extra verlichting hebt, zullen je gasten al snel niet meer zien tegen wie ze praten. Kaarsen, buitenverlichtingen en een leuke lichtsnoer zijn hiervoor de oplossing. (p.s.: die kan je ook makkelijk huren!)

4. Hou muggen op afstand

De zomer is zalig, maar we vergeten steeds dat de warmere temperaturen ook gepaard gaan met allerlei ongewenste insecten. Een paar tips om muggen weg te houden:

  • Leg een paar DEETsprays klaar, zodat iedereen zichzelf kan beschermen
  • Steek een aantal Citronellakaarsen aan, die houden muggen op afstand

5. Music, Maestro!

Een aantal luidsprekers en leuke muziek: feest gegarandeerd. Je kan zelf een leuke playlist samenstellen, of je kan op je uitnodiging zetten dat je gasten zelfs ook playlists mogen maken en meebrengen. Of nog beter: vraag een echte DJ voor een paar uurtjes!

Laat je buren wel even weten wat er aan de gang is vanavond en nodig hen eventueel ook uit.

6. Entertain de kids

Met een sangria in de hand en leuk gezelschap rondom je, wil je dat je kinderen zichzelf even bezighouden. Voorzie dus leuk entertainment voor de kids! In dit artikel vind je leuke tips.

7. Play it cool!

Wie weet is het wel zinderend heet: hou je gasten dus koel! Je kan een ventilator voorzien, een paar parasols en natuurlijk véél ijsblokjes!

 

En vooral: enjoy your party! Gewoon genieten is de boodschap. 

Bron: Real Simple

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je event te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

6 vragen voor muzieksommelier NoteSupply

Deze party chalkboard ideeën moet je gezien hebben!

Volg ons op Social Media

Laat je inspireren op onze blog en social media

Volg ons op Instagram