Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

7 ultieme tips voor een stress-vrij tuinfeest

7 ultieme tips voor een stress-vrij tuinfeest

Tips en Trends

23/07/2020

'Staycations' en 'Home parties' zijn wellicht dé grootste zomer trends van 2020. Ten gevolge van het Coronavirus zijn we deze zomer nog steeds veel meer aan onze eigen thuis gebonden. Máár, dat hoeft niet te betekenen dat we geen plezierige zomeravonden, sfeervolle BBQ's of gezellige tuinfeestjes kunnen organiseren (Coronaproof en mits naleving van de juiste maatregelen natuurlijk). Maak net van deze gelegenheid gebruik om je waardevolle relaties met de mensen binnen jouw bubbel te versterken. 

Je hoeft daarvoor geen grootse bijeenkomsten te houden. Een intiem feest in eigen tuin is deze zomer de party gelegenheid bij uitstek! 

En hoe organiseer je dan een geslaagd tuinfeest? Dat is helemaal niet moeilijk. Zeker niet met de 7 interessante tips en 2 bonus suggesties die we voor jou in dit artikel verzamelden!


1. Tuinfeest: spread the word!

Maak een zomerse of tropical uitnodiging en laat al je gasten op tijd weten dat jij hét feest van de zomer organiseert. Je hoeft hiervoor echt geen design wonder te zijn. Je maakt heel gemakkelijk zelf uitnodigingen via de vele online tools die daarvoor bestaan. Een mooi voorbeeld is de website Canva, waar je ontelbare leuke templates en ideeën terugvindt om het ontwerp van je uitnodigingen op te baseren. Zie jij het toch niet zitten om je uitnodiging zelf te creëren, kies dan één van de leuke ontwerpen bij bedrijven zoals Tadaaz

Op welke manier jij jouw uitnodiging ook maakt en verstuurt, vergeet deze drie dingen zeker niet in je uitnodiging te zetten:

1. Laat je gasten weten dat je een tuin-feest organiseert en dat het feest dus buiten doorgaat. Zo kunnen je gasten zich daarop voorbereiden en zonne-crème, zonnehoedjes, paraplu's, regenjassen en truien meenemen (want met het Belgische weer weet je natuurlijk maar nooit wink)

2. Je kan je gasten op de uitnodiging ook zelf vertellen wat zij best mee brengen naar jouw tuinfeest. Zwemkledij? Flip-flops? Spelletjes? Een hapjes of drankje? 

3. Vermeld ook duidelijk wanneer er gegeten zal worden. Zo hoef jij je BBQ niet opnieuw aan te wakkeren voor laatkomers. Iedereen zal wel op tijd komen voor al dat lekkers dat op hen staat te wachten.


Bron: Tadaaz

2. Voorzie genoeg stoelen en zitplekjes

Wil je dat iedereen een plekje heeft om te zitten? Tel dan even na met hoeveel je precies zal zijn. En bedenk daarbij ook welke sfeer je wilt creëren. Wil jij je gasten graag ontvangen aan lange tafels? Ga dan alvast aan de slag met je tafelindeling en voorzie eventueel ook naamplaatjes. Heb je niet voldoende tafels en stoelen om iedereen een plekje te geven, dan kan je overwegen om extra materiaal te huren. Dat kan heel eenvoudig en voor schappelijke prijzen bij één van onze eventleveranciers

Misschien wil jij op je tuinfeest een veel meer casual sfeer scheppen. Dan kan je ook verspreid in je tuin lounge hoekjes opstellen. Of wil je voor een echte pick-nick-style gaan, leg dan gezellige grote lakens en stapels kussens in het gras om knusse hoekjes te creëren. 


3. Let there be light!

Je tuinfeest zal helemaal gezellig worden bij ondergaande zon, de schemering van het vallen van de avond en zeker bij een pikkedonkere sterrenhemel! Jij kan deze fantastische sfeer compleet maken door extra sfeerverlichting te gebruiken. Dat hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Gebruik bijvoorbeeld lege glazen bokalen met kaarsen om in een boom of tegen een muur te hangen. Je kan ook lichtsnoeren kopen of huren om over je tuin heen te hangen. Of go back to basics en maak een écht kampvuur. Hier geldt volgens ons volledig de uitspraak 'hoe meer lichtjes, hoe meer sfeer'.