Een bijzonder communiefeest met één van deze 5 thema’s

Inspiratie

Jouw lieveling doet dit jaar zijn/haar eerste of plechtige communie. Een gebeurtenis die niet onopgemerkt mag voorbij gaan en waarvoor jullie een leuk feest willen organiseren.

Ben je met de organisatie van dat feest al volop gestart, maar kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan geven we speciaal voor jou een paar voorbeelden van leuke thema’s die je feest een originele touch kunnen geven.

 

1. Een kleur thema

Je kan kiezen voor een bepaalde kleur waarbinnen je de volledige aankleding van je feest kadert. Ga je voor een vrolijk roos voor je meisje, of eerder voor een stoer blauw voor je jongen. Kies je voor een typische communiekleur, maar wel heel stijlvol wit. Of ga je voor een trendy combinatie van wit, zwart en goud.

Je zal zien dat de aankleding van je feest meestal start bij de decoratie van je tafel en daarbij ook de bloemen die je gebruikt. Nadien kan je de decoratie gaan uitbreiden naar de inkom, tuin, bar, enz.

Om het geheel compleet te maken, trek je het thema best ook door naar je uitnodigingen, communiekaartjes en bedankjes. Dan is je feest echt helemaal compleet!

 

2. Greenery voor de meisjes

Heb jij een echt meisje-meisje? Droomt zij misschien nu al van haar trouwfeest later? Dan is Greenery een erg leuk thema. Dit thema is momenteel ook bij huwelijken zeer populair.  Het is elegant, sierlijk en ook een beetje romantisch. 

Alles draait hier om het gebruik van groene plantjes, groot en klein, van het kroontje in je dochters’ haar, de tafeldecoratie tot de bedankjes.

Bekijk ook zeker het moodboard met prachtige tafeldecoratie voor dommunie- en lentefeesten!

3. Piraten voor de jongens

Voor een jongen mag het natuurlijk allemaal wat stoerder zijn. En wat is er nu stoerder dan een echt piratenfeest … Ook hier zal je feest helemaal top zijn als je het thema doortrekt van de uitnodigingen tot de bedankjes.

Als je op de uitnodiging al laat weten dat het om een piratenfeest gaat, kan je de uitgenodigde kinderen misschien zelfs vragen om zich als de stoerste piraat te verkleden.

 

 

4. Lente

Communies vinden traditioneel plaats in de lente, waarom dan van dit thema geen gebruik maken? De lente brengt zo veel mooie kleuren mee, waar we voor de aankleding van een feest dankbaar gebruik kunnen maken.

Laat je vooral inspireren door de natuur om je heen.

 

5. Filmsterren

Het thema film of filmsterren kan je zowel voor een jongen als een meisje gebruiken. Wil jouw zoon of dochter het wel graag wat ‘sjieker’ en willen zij wel eens echt VIP op hun eigen feest zijn? Dan zit je met dit thema helemaal goed.

Heb je de mogelijkheid, dan zou je zelf in de tuin een groot filmscherm kunnen installeren en tegen de avond nog een gezellige outdoor cinema organiseren.

 

Heb je voldoende inspiratie opgedaan en wil je werkelijk aan de planning van je feest beginnen? Dan kunnen we je helpen de juiste partners de vinden voor elk onderdeel van je feest. Bekijk hier onze:

Locaties      Cateraars     Foodtrucks     Grafisch ontwerpers 

Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Downloadables

Ontdek onze downloadables om je communie / lentefeest te organiseren.

Check onze downloadables

Ook interessant

Ecologisch feesten doe je zo

6 vragen voor muzieksommelier NoteSupply

Volg ons op Social Media

Laat je inspireren op onze blog en social media

Volg ons op Instagram