Een bijzonder communiefeest met één van deze 5 thema’s

Een bijzonder communiefeest met één van deze 5 thema’s

Inspiratie

06/03/2023

Jouw lieveling doet dit jaar zijn/haar eerste of plechtige communie. Een gebeurtenis die niet onopgemerkt mag voorbij gaan en waarvoor jullie een leuk feest willen organiseren.

Ben je met de organisatie van dat feest al volop gestart, maar kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan geven we speciaal voor jou een paar voorbeelden van leuke thema’s die je feest een originele touch kunnen geven.

 

1. Een kleur thema

Je kan kiezen voor een bepaalde kleur waarbinnen je de volledige aankleding van je feest kadert. Ga je voor een vrolijk roze, of eerder voor een stoer blauw? Kies je voor een typische communiekleur, maar wel heel stijlvol wit? Of ga je voor een trendy combinatie van wit, zwart en goud?

Je zal zien dat de aankleding van je feest meestal start bij de decoratie van je tafel en daarbij ook de bloemen die je gebruikt. Nadien kan je de decoratie gaan uitbreiden naar de inkom, tuin, bar, enz.

Om het geheel compleet te maken, is het leuk om het thema ook door te trekken naar je uitnodigingen, communiekaartjes en bedankjes. Dan is je feest echt helemaal compleet!

 

2. Greenery 

Droomt je kleine schat nu al van zijn/haar trouwfeest later? Dan is Greenery een erg leuk thema. Dit thema is momenteel ook bij huwelijken zeer populair.  Het is elegant, sierlijk en ook een beetje romantisch. 

Alles draait hier om het gebruik van groene plantjes, groot en klein, van het kroontje in je dochters’ haar, de tafeldecoratie tot de bedankjes.

Bekijk ook zeker het moodboard met prachtige tafeldecoratie voor communie- en lentefeesten!

3. Piraten 

Is je dochter een stoere chick of is je zoon klaar om de wereld te veroveren? Dan is een piratenfeest misschien wel wat je zoekt. Ook hier zal je feest helemaal top zijn als je het thema doortrekt van de uitnodigingen tot de bedankjes.

Laat op de uitnodiging al weten dat het om een piratenfeest gaat, dan kan je de uitgenodigde kinderen misschien zelfs vragen om zich als de stoerste piraat te verkleden.



 

4. Lente 

Traditioneel vinden communiefeesten plaats in de lente. Rond dit thema valt ook heel wat te doen. De super vrolijke lentekleuren lenen zich ertoe een heel fleurig tafereel neer te zetten. Gebruik bijvoorbeeld wilde bloemen die je in een veld hebt geplukt. Laat je vooral inspireren door de natuur om je heen!

 

5. Filmsterren

Je communicant is sowieso al de hoofdrolspeler op zijn/haar feest. Maar wil jouw zoon of dochter het wel graag wat ‘chiquer’ en eens echt VIP zijn op hun eigen feest? Dan zit je met dit thema helemaal goed.

Heb je de mogelijkheid, installeer dan een groot filmscherm in de tuin en kijk nog een gezellige outdoor cinema in de avond.

 

Heb je onze checklist al gezien? In 16 stappen naar een volledig communiefeest.

Neem ook zeker een kijkje op Salino en vind de juiste partners voor elk onderdeel van je feest. Bekijk hier onze:

Locaties      Cateraars     Foodtrucks     Grafisch ontwerpers 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant