Een bijzonder communiefeest met één van deze 5 thema’s

Een bijzonder communiefeest met één van deze 5 thema’s

Inspiratie

11/08/2021

Jouw lieveling doet dit jaar zijn/haar eerste of plechtige communie. Een gebeurtenis die niet onopgemerkt mag voorbij gaan en waarvoor jullie een leuk feest willen organiseren.

Ben je met de organisatie van dat feest al volop gestart, maar kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan geven we speciaal voor jou een paar voorbeelden van leuke thema’s die je feest een originele touch kunnen geven.

 

1. Een kleur thema

Je kan kiezen voor een bepaalde kleur waarbinnen je de volledige aankleding van je feest kadert. Ga je voor een vrolijk roos voor je meisje, of eerder voor een stoer blauw voor je jongen. Kies je voor een typische communiekleur, maar wel heel stijlvol wit. Of ga je voor een trendy combinatie van wit, zwart en goud.

Je zal zien dat de aankleding van je feest meestal start bij de decoratie van je tafel en daarbij ook de bloemen die je gebruikt. Nadien kan je de decoratie gaan uitbreiden naar de inkom, tuin, bar, enz.

Om het geheel compleet te maken, is het leuk om het thema ook door te trekken naar je uitnodigingen, communiekaartjes en bedankjes. Dan is je feest echt helemaal compleet!

 

2. Greenery voor de meisjes

Heb jij een echt meisje-meisje? Droomt zij misschien nu al van haar trouwfeest later? Dan is Greenery een erg leuk thema. Dit thema is momenteel ook bij huwelijken zeer populair.  Het is elegant, sierlijk en ook een beetje romantisch. 

Alles draait hier om het gebruik van groene plantjes, groot en klein, van het kroontje in je dochters’ haar, de tafeldecoratie tot de bedankjes.

Bekijk ook zeker het moodboard met prachtige tafeldecoratie voor communie- en lentefeesten!

3. Piraten voor de jongens

Voor een jongen mag het natuurlijk allemaal wat stoerder zijn. En wat is er nu stoerder dan een echt piratenfeest … Ook hier zal je feest helemaal top zijn als je het thema doortrekt van de uitnodigingen tot de bedankjes.

Als je op de uitnodiging al laat weten dat het om een piratenfeest gaat, kan je de uitgenodigde kinderen misschien zelfs vragen om zich als de stoerste piraat te verkleden.

 

 

4. Lente of herfst

Communies vinden traditioneel plaats in de lente, dat is nu door de Corona epidemie natuurlijk niet het geval. Vele communiefeesten werden net naar het najaar verplaatst. Jij kan ervoor kiezen om toch bij het lente thema te. blijven en die super vrolijke toets van al die lentekleuren net te behouden. Of misschien kies jij er toch liever voor om mee te gaan met de seizoenen en decoreer je heel je feest in een herfststemming met warme herfstkleuren zoals oker en roest. Laat je vooral inspireren door de natuur om je heen!

 

5. Filmsterren

Het thema film of filmsterren kan je zowel voor een jongen als een meisje gebruiken. Wil jouw zoon of dochter het wel graag wat ‘sjieker’ en willen zij wel eens echt VIP op hun eigen feest zijn? Dan zit je met dit thema helemaal goed.

Heb je de mogelijkheid, dan zou je zelf in de tuin een groot filmscherm kunnen installeren en tegen de avond nog een gezellige outdoor cinema organiseren.

 

Heb je voldoende inspiratie opgedaan en wil je werkelijk aan de planning van je feest beginnen? Dan kunnen we je helpen de juiste partners de vinden voor elk onderdeel van je feest. Bekijk hier onze:

Locaties      Cateraars     Foodtrucks     Grafisch ontwerpers 


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Een tuinfeest in de winter? Zo doe je dat!

Inspiratie

5 tips om je allerbeste feest te organiseren

Tips en Trends