Vragen over het organiseren van een Coronaproof feest of event? - 'Lees hier de COVID-19 veiligheidsmaatregelen'

Een ceremoniespreker aan het woord: Merveil

Een ceremoniespreker aan het woord: Merveil

Inspiratie

01/08/2018

‘Verwondering door verwoording’: dat is wat Stefanie van Merveil nastreeft. Ze is ceremoniespreker en storyteller. Dat betekent dat ze op speciale momenten, zoals feesten, het verhaal met de juiste woorden komt vertellen. Boeiend, toch? We interviewden Stefanie over haar passie en ervaringen.

Van waar komt je passie voor storytelling en wanneer heb je beslist om hier professioneel mee te beginnen?

Merveil is geboren uit mijn jarenlange passie voor het geschreven en gesproken woord en mijn liefde voor de mens en zijn verhaal. Reeds als kind hield ik ervan om anderen te verwonderen met zelf gemaakte voorstellingen en ik pende al notitieboekjes vol nog voor ik echt kon schrijven. Na een heel andere carrière in de financieel-economische wereld, wist ik het zeker: het liefst geef ik het leven door met mijn pen en met mijn stem.

 

Wat is jouw rol als ceremoniespreker juist bij een ceremonie?

Als ceremoniespreker verwoord ik het levensverhaal van mensen en breng ik dat op de speciale momenten in hun leven. Net op die momenten schieten woorden soms tekort en overheersen emoties. Ik zie het als mijn taak om die emoties te vangen en terug vrij te laten op een magische manier. Als dat lukt, het verhaal blijft hangen en mensen echt geraakt zijn, dan is mijn missie geslaagd. Ik noem het ‘verwondering door verwoording’.

Welke ceremonies begeleid je allemaal en hoe gaat dat allemaal juist in zijn werk?

Je kan bij Merveil terecht met elk verhaal dat verteld, gevierd of herinnerd dient te worden. Elk verhaal is maatwerk. Tijdens onze gesprekken luister ik dan ook aandachtig naar de specifieke wensen van de mensen die voor me zitten. Daarna creëer ik de ceremonie samen met hen op basis van een geheel eigen werkwijze en met heel veel aandacht voor wie zij werkelijk zijn en wat voor hun essentieel is in het leven. Alle teksten zijn uniek en worden tijdens de ceremonie op creatieve en memorabele wijze gebracht. 

Wat is je leukste herinnering als ceremoniespreker tot hiertoe?

Elke keer opnieuw werk ik met hart en ziel aan een verhaal. Ik wik en weeg de woorden, zoek naar een leuke rode draad en breng ze met het juiste gevoel. En keer op keer ga ik na een ceremonie naar huis met een grote glimlach op mijn gezicht. Als mensen me na de ceremonie komen bedanken omdat het hen geraakt heeft, dan vult mijn hart zich met liefde. 

Wat zijn je toekomstplannen voor Merveil?

De vraag naar persoonlijke ceremonies op maat is groot. Mensen staan steeds bewuster in het leven en willen op belangrijke momenten ook echt iets horen wat telt, wat herkenbaar is en hen raakt. De missie om mensen met Merveil te verwonderen en te inspireren is dus actueler dan ooit en daagt mij met Merveil alleen maar uit om groter en mooier te dromen. Zo is het mijn ambitie om Merveil ook via andere kanalen tot bij de mensen te brengen. Wordt vervolgd! 

Wil jij ook een ceremoniespreker op jou event? Ontdek dat de mogelijkheden op Salino!

Fotografen: Kristien Mertens en Jorick Michiels

Ontdek alles over Merveil!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant

Een bijzondere trouwtrend: “The First Look”

Tips en Trends

Elopement weddings ook bij ons aan een opmars bezig

Inspiratie