Huwelijksreis: naar waar, hoe lang en hoeveel kost het?

Huwelijksreis: naar waar, hoe lang en hoeveel kost het?

Tips en Trends

15/05/2019

Het pas getrouwde koppel stapt na een romantische trouwfeest in een auto met een bordje 'Just Married' aan de achterruit en rijdt richting de luchthaven, op weg naar hun huwelijskreis... Dat is het traditioneel beeld van 'de huwelijksreis'. Maar hoe zit dat nu eigenlijk tegenwoordig? Vertrekt iedereen meteen na het feest op reis? En hoe lang blijven pasgetrouwde stellen op honeymoon? En... gaan ze überhaupt wel op huwelijksreis? 

Op huwelijksreis: to do or not to do?

Uit onze Grote Huwelijksenquête blijkt dat 40% van de kersverse bruidsparen niet op huwelijksreis gaat. De reden? In 67% van de gevallen omdat het budget op is... Dat kunnen wij best geloven, aangezien de Vlaming gemiddeld €15.877 uitgeeft aan zijn trouwfeest.

... en hoeveel kost dat?

Maar dus: 60% gaat wel op huwelijksreis. En dat doen ze gemiddeld zo'n 12.5 dagen. En hou je even vast, want gemiddeld kost de huwelijksreis van bruidsparen €3.944!

Lees ook: Dit zijn de mooiste huwelijksaanzoeken

We gaan op reis en...

Trekken met zo'n 44% van de pasgetrouwde stellen naar Europa! 20% gaat op reis naar Azië, 13% naar Afrika, 11% naar Noord-Amerika, 8% naar Zuid-Amerika en 4% naar Oceanië. P.S. Mooie huwelijksreizen binnen Europa vind je bij Eliza was here

Let's go to the beach!

Strandvakanties zijn het populairst bij trouwers: 43% gaat op strandvakantie, gevolgd door een rondreis met 26% en een avontuurlijke of actieve reis met 17%. 6% gaat op citytrip en 5% een weekendje weg. 

Klaar om op reis te vertrekken? Joepie! Klik hieronder en laat je inspireren door de leukste reisjes.

Huwelijksreis plannen? Begin hier!


Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant