De magische winter bruiloft: inspiratie en advies voor jouw dag

De magische winter bruiloft: inspiratie en advies voor jouw dag

Inspiratie

26/10/2023

Foto: De Kapel Merksplas

Zo organiseer je het winterhuwelijk waar je van wegdroomt

Wil jij graag een winterhuwelijk, maar weet je nog niet hoe je eraan moet beginnen? Of ben je nog aan het twijfelen of een winterhuwelijk in België überhaupt haalbaar is? Dan is dit blogartikel absoluut iets voor jou! Winter betekent knusheid, warmte, liefde en gezellig samenzijn. Beeld je in dat je dat hartverwarmende kerst-gevoel doortrekt naar je winterhuwelijk en zo the best of both worlds combineert. Wij geven je alvast wat inspiratie en advies mee voor jouw magische winter bruiloft. 

1. Trouwlocatie

Een winterhuwelijk vol warmte en gezelligheid is absoluut haalbaar! Wanneer je kiest voor een indoor locatie, wordt niet alleen de hartverwarmende sfeer van het seizoen benadrukt, maar houd je ook rekening met praktische aspecten zoals het onvoorspelbare winterweer. Denk aan sfeervolle opties zoals een authentieke schuur, een pittoreske landelijke hoeve, een betoverend kasteel of zelfs een uniek fort. Indoor locaties hebben de kracht om een betoverende en intieme atmosfeer te creëren. Bovendien biedt een winterbruiloft het geheime voordeel van beschikbaarheid, aangezien veel toplocaties veel meer beschikbare data hebben in deze maanden. Durf groots te dromen en laat je winterhuwelijk stralen! In onze blog over '6 Inspirerende Trouwlocaties voor Jouw Winter Wedding' presenteren we enkele van onze absolute favoriete winterlocaties om je alvast te inspireren.

Als je de knusse sfeer van een outdoor feest wilt behouden voor je huwelijk, kan je dat nog steeds doen, zelfs in de wintermaanden. In onze blog over 'Een Winter Tuinfeest' vind je allerlei handige tips, variërend van uitnodigingen tot hoe je warm en droog kunt blijven, allemaal met stijl in gedachten. En laten we de gezelligheid van vuurkorven, warme drankjes en fleece dekentjes niet vergeten - wie weet brengt die ene neef wel zijn gitaar mee? Een hartverwarmende avond gegarandeerd!


6 inspirerende trouwlocaties voor jouw winterhuwelijk




2. Catering of een foodtruck

De wintermaanden stralen een bijzondere culinaire charme uit. Hier vind je geen frisse salades en gazpacho, maar een overvloed aan andere winterse lekkernijen die je hart zullen verwarmen. Denk maar aan die zalig warme pizza’s in je hand, winterse groenten zoals worteltjes of witloof of een warme wafel met chocoladesaus als dessert. Of je nu kiest voor een professionele cateringdienst of je laat je verleiden door de opkomende populariteit van foodtrucks, in de winter zijn er talloze manieren om je gasten te trakteren op heerlijke gerechten. 


Vind hier jouw ideale cateraar


Overweeg je om een leuke foodtruck in te schakelen? Dan kan je kiezen uit een breed scala aan gezellige opties, zoals een green-egg, een pizza oven, een ofyr, een barbecue, een smoker of nog heel wat andere winterproof foodtrucks. Denk maar aan de gezelligheid van een winterse zoetigheden of een fancy koffie, geserveerd door de beste barista’s. 

Lees meer: Warme winterse gerechten: Deze Foodtrucks zijn je go-to voor je volgende event


3. Decoratie en styling

Laten we praten over hoe je je winterbruiloft wat meer persoonlijke flair kunt geven, beginnend bij de sfeer en aankleding. Laat het seizoen echt tot zijn recht komen en voeg wat gezellige charme toe aan je feest. Denk aan geurkaarsjes op de tafels, je winters droomboeket en misschien zelfs wat dennentakjes, eucalyptus blaadjes of ander geurig groen als tafelversiering. Je gasten zullen die heerlijke aroma's zeker niet snel vergeten! 


Vind jouw bloemenpartner


Wat betreft de algehele styling van je winterhuwelijk, onderscheid je van die traditionele zomerbruiloften en kies een thema dat écht bij je past. Je kan je laten inspireren door thema’s zoals: 

  • Metallics: Kies voor glanzend goude, zacht roségoude, bronze, of koperachtige accentkleuren.
  • Winter Wonderland: Decoreer je setting in zachte, koele tinten zoals ijzig blauw, zilver en wit. Voeg elementen toe zoals doorzichtige stoelen, bevroren takken en glinsterende sneeuwvlokjes voor een betoverende sfeer. Dit thema is extra leuk wanneer het sneeuwt en brengt de schoonheid en de mystiek van de winter echt tot leven op je bruiloft!
  • Rustieke rust: Denk hierbij aan warme, winterse elementen zoals houten decoratie, diepe groentinten in je accessoires, knusse schapenvachtjes of decoratieve dennenappels. 

Met andere woorden, je hebt een onbegrensde speelruimte om je creativiteit te uiten in je winterdecor en -stijl en deze absoluut uniek te laten onderscheiden van de rest! 


4. Bereid je voor op winterse grillen

Met een winterhuwelijk kies je voor een unieke en betoverende ervaring! De voorbereiding op de winterse elementen biedt de mogelijkheid om je bruiloft nog specialer te maken. Vooral als je de magie van een buitenbruiloft wilt omarmen, zijn er enkele extra aspecten om in overweging te nemen. 

Het begint met het delen van een warm welkom aan je gasten, waarbij je hen aanmoedigt om zich stijlvol, warm en gezellig te kleden met elegante winterjassen, modieuze sjaals en chique laarzen. Overweeg ook om heerlijke fleece dekentjes beschikbaar te stellen, zodat iedereen zich kan omhullen in comfort wanneer de temperatuur begint te dalen. 

Zij die zich met zekerheid willen behoeden tegen de onvoorspelbare elementen van moeder natuur, raden we aan om een tent te voorzien. Kies je voor een gesloten tent? Wanneer er voldoende mensen in de tent staan, zal die vanzelf warm worden én het beschermt je tegen de wind. Kies je voor een open tent? Tegenwoordig zijn er heel wat feestelijke luxetenten zoals een stretchtent of een sailcloth tent. Bij heel wat leveranciers kan je ook tentvloeren en tentverlichting huren. 

Lees meer: De hipste soorten feesttenten op een rij 

Knus, knetterend en verwarmend. Vuurkorven brengen gezelligheid bijeen, bovenop hun functie om heel wat warmte te creëren en voor licht te zorgen. Wil je liever geen vuur op jouw huwelijk, of wil je ook graag in de tenten of in de open lucht extra warmte creëren? Dan raden we je aan om voldoende warmtelampen te plaatsen. 

Lees hier meer tips over het organiseren van je tuinfeest in de winter. 


5. Trouwfoto's

Trouwfoto's vangen de magie van jullie grote dag in een tijdscapsule en daarvoor hoeft de lucht echt niet hemels blauw te zijn! Juist in de winter stralen natuurlijke kleuren vaak warmte en sfeer uit, of er nu een laagje sneeuw ligt of niet. 

Als jullie toevallig een regenachtige trouwdag kiezen, geen paniek! Een paraplu kan een unieke aanvulling zijn voor jullie trouwfoto's. Het klinkt misschien verrassend, maar enkele van onze meest memorabele shots zijn genomen onder de dansende regendruppels. Maar dat is nog niet alles! Voor wat extra winterse flair, denk aan een knusse wollen dekentje met winters design en een glühwein in de hand. Absoluut romantische foto's die de hartjes zullen verwarmen! Trouwens, als het gaat om trouwfoto's van je winterfeest, zijn besneeuwde landschappen, fonkelende lichtjes, vuurkorven en kaarsen vaak dé ingrediënten voor magische herinneringen die je voor altijd zal koesteren. Misschien zelfs leuker dan zomerfoto’s? 



Vind jouw droomfotograaf


Willen jullie je winter wedding wonderland graag tot in de puntjes laten uitwerken door een professionele wedding planner? Look no further, Salino’s partners helpen je graag verder!  


Vind hier je weddingplanner


Dankzij deze tips over het organiseren van je winterhuwelijk, ben je nu volledig voorbereid om samen met je partner te schitteren en zorgeloos te genieten. Of het nu gaat om het kiezen van de ideale trouwlocatie, het toevoegen van een vleugje winterse magie aan je decoratie en styling, het verkennen van heerlijke catering- of foodtruck opties of het vastleggen van hartverwarmende trouwfoto's, met de partners op het Salino platform komt dit helemaal goed. Laat de winterse liefde stralen!


Lees ook: Dit doet je muziekkeuze voor jouw feest



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant