Een leuke nieuwjaarsreceptie? Onze tips & tricks!

Inspiratie

Het jaar is bijna aan zijn einde en een nieuw jaar breekt weer aan! Iedereen heeft hard gewerkt en dat moet gevierd worden onder de collega's. Gezellig samen een drankje drinken, een hapje eten, plannen maken voor het volgende jaar en mekaar op een informele manier wat beter leren kennen: een nieuwjaarsborrel is de ideale start om het volgende jaar te introduceren!

Maar hoe pak je dat nu aan, de organisatie van een originele nieuwjaarsreceptie?1. Aantal aanwezigen

Allereerst moet je rekening houden met hoeveel gasten er op de receptie aanwezig zullen zijn. Vraag je enkel de personeelsleden? En hun partners? Of nodig je ook klanten uit? Als je daarover beslist hebt, kan je best meteen een datum prikken.


2. Concept

Bedenk dan een concept. Wil je een walking diner, een borrel, cocktails of een echt diner? Of liever bijvoorbeeld een casino-avond? Wat je ook doet, zorg ervoor dat het feestelijk is. Een nieuwjaarsreceptie kan alleen maar echt succesvol zijn als ze plaatsvindt in een sfeervolle en gezellige omgeving.
3. Locatie en cateraar of foodtruck

Aan de hand daarvan kan je op zoek gaan naar een locatie, cateraar of foodtruck boeken.

Let hierbij op een paar belangrijke details. Zo is het algemeen geweten dat statafels leuk zijn op een receptie omdat het de mogelijkheid geeft rond te wandelen en met verschillende collega's contact te leggen. Kijk ook zeker na of er op jouw locatie bijvoorbeeld de mogelijkheid is om muziek te spelen. Dat zorgt voor dat tikkeltje meer sfeer! Zorg tenslotte voor voldoende lekkere hapjes en drankjes. Het is tenslotte een feest, en daarbij hoort natuurlijk heerlijk eten én bubbels.

Lees ook: maak je nieuwjaarsreceptie extra feestelijk met deze leukste props!

Wil je iets extra doen? Dan kan je bijvoorbeeld een fotobooth huren. Samen foto's nemen én afdrukken zorgt voor heel wat herinneringen en sfeer! Ook dat vind je op Salino, zoals de leuke Betty Booth (foto hieronder) of de Instant Fotobox.
4. Begin op tijd met de voorbereidingen

Ondertussen beslist wat je wil doen? Dan kunnen de echte voorbereidingen beginnen. Via Salino.be kan je locaties, cateraars, foodtrucks en bedrijven die feestmateriaal verhuren makkelijk aanspreken. Vergeet ook niet om op tijd een uitnodiging te verzenden naar de collega's: dan kunnen zij het moment van jullie nieuwjaarsreceptie blokkeren in hun agenda. Als je gekozen hebt voor een themafeest, vermeld dat dan ook zeker op de uitnodiging! Noteer ook steeds alle details zoals parkeergelegenheden, begin- en eventueel einduur, ... Deze uitnodiging kan je verzenden via mail, maar je kan er ook iets speciaals van maken en een afgedrukte uitnodiging uitdelen of opsturen.


5. Speech!

Last but not least: zorg voor een speech of korte presentatie. Hiermee kan je je medewerkers bedanken en motiveren. Hou het kort, licht en luchtig!
Deel dit artikel:

E-mail Facebook Pintrest

Feest! Leuk dat je hier bent.

Op de feestblog van Salino geven we je dagelijks tips & inspiratie om de belangrijke momenten te vieren. Een verjaardag vieren, je droom trouwdag plannen, een babyborrel organiseren of een lentefeest geven: bij elke grote stap die je zet in het leven, is Salino erbij.

Klaar om te beginnen met het plannen van jouw feest? Dan is Salino waar je moet zijn: laat onze eventleveranciers je inspireren en contacteer diegene die bij jou past.

Start hier je zoektocht naar de perfecte eventleveranciers

Volg ons op Instagram