Een leuke nieuwjaarsreceptie? Onze tips & tricks!

Een leuke nieuwjaarsreceptie? Onze tips & tricks!

Inspiratie

08/11/2023

Het einde van het jaar is in zicht. Dat wilt zeggen dat het tijd wordt om de nieuwjaarsreceptie of het eindejaarsfeest voor te bereiden. Voor bedrijven is dit hét moment om de successen van het afgelopen jaar te vieren, het team te bedanken voor hun harde werk en vol verwachting uit te kijken naar wat het nieuwe jaar zal brengen. Maar waar begin je? Geen zorgen, we've got you covered. In deze blogpost delen we waardevolle tips en creatieve ideeën om van jouw nieuwjaarsreceptie een onvergetelijk event te maken dat nog lang in de herinnering zal blijven hangen. Maar hoe pak je dat nu aan, de organisatie van een origineel eindejaarsfeest?


1. Concept

Het bedenken van een geweldig concept begint met een flinke dosis creativiteit en een vleugje magie. Ga je voor een stijlvolle aperitief, een verrassende walking dinner, een relaxte foodtruck-ervaring, of durf je een thema-avontuur aan? Wat je ook kiest, het draait allemaal om het scheppen van een warme en gezellige sfeer voor je nieuwjaarsreceptie. Denk aan de juiste sfeerverlichting, kaarsen, kerstlichtjes en misschien zelfs een vuurkorf als je een deel van het feest buiten viert. Voeg eventueel een beetje magie toe door voor een uniek thema te kiezen. Misschien een betoverend Winter Wonderland, een bruisend Gatsby-feest, of een stijlvol Black & White-gala? En laten we niet vergeten hoe belangrijk de muziek is! Of je nu een coole DJ inhuurt of een live band laat spelen, de juiste deuntjes creëren de perfecte sfeer. 



Kies de perfecte DJ


2. Locatie

Laat de zoektocht naar de ultieme locatie voor je eindejaarsfeest beginnen! Eerst en vooral heb je de keuze tussen betoverende indoorlocaties, zoals een sfeervolle hoeve met rustieke charme, een elegant kasteel met historische verhalen, een industriële fabriekshal met een eigentijdse uitstraling, of een moderne feestzaal met alle voorzieningen voor een spectaculaire viering. Binnen kunnen gasten genieten van comfort en beschutting, terwijl de charme van de locatie een extra dimensie toevoegt aan je feest. Combineer je graag een stijlvolle indoorlocatie met een groene buitenomgeving? Veel van onze locaties bieden de unieke mogelijkheid om zowel van een prachtige binnenruimte als een adembenemende tuin te genieten.

Overweeg je om je eindejaarsfeest in de buitenlucht te laten plaatsvinden? Laat je innerlijke creativiteit maar stromen! Het idee van een winterse buitenlocatie kan op het eerste zicht wat twijfels oproepen, maar geloof ons, dit kan een avond vol charme en warmte opleveren. Denk aan luxe tenten met een vleugje elegantie en alle moderne gemakken, die een betoverende sfeer creëren. En wat dacht je van foodtrucks die een informele en relaxte festivalsfeer toevoegen aan je feest? De frisse buitenlucht en de ruimte bieden eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en unieke ervaringen, en vergeet niet de knusse vuurkorf en de heerlijk gezellige fleece dekentjes.

Een andere geweldige optie is om het eindejaarsfeest gewoon op kantoor te houden en toffe foodtrucks in te schakelen om jouw personeel te trakteren op heerlijke gerechten en een gezellige sfeer.


Feesten in een schitterende schuur


Een kerstevent op kantoor met net dat tikkeltje extra


Een tuinfeest in de winter, zo doe je dat! 


3. Foodtruck of cateraar

Met het concept en de locatie in de pocket, wordt het tijd om ons te storten op het lekkere gedeelte: de foodtrucks en cateraars. Misschien denk je bij foodtrucks alleen aan burgers en pasta, maar geloof me, deze culinaire trend heeft een hele nieuwe dimensie gekregen. Wat dacht je van een Asian foodtruck, een ofyr, een green-egg, of zelfs een pizza houtoven? Foodtrucks brengen niet alleen smaakexplosies, maar voegen ook een flexibel en levendig element toe aan jouw event.

En laten we de drankjes niet vergeten! Je drankenkeuze kan net zo creatief en verrassend zijn. Denk verder dan de traditionele bubbels en bied je gasten een selectie van heerlijke cocktails, mocktails en andere winterse drankjes aan. In deze blogpost over wintercocktails vind je inspiratie voor originele drankjes die je gasten zullen verrassen en verwennen. Dus waarom niet een beetje extra pit toevoegen aan jouw eindejaarsfeest? Laat je smaakpapillen dansen en je gasten genieten! Of omgekeerd? 


Winterse foodtrucks, the go-to! 


De 5 voordelen van een foodtruck op jouw feest! 


Ga je liever voor een traiteur of cateraar? Hierin geniet je van een brede waaier aan keuzes, van klassiek tot hip. Een traiteur kan je verwennen met verfijnde gerechten, elegant gepresenteerd en op maat gemaakt volgens jouw voorkeuren. De cateraar neemt je gasten mee op een culinair avontuur met diverse menu-opties. Of je nu een formeel galadiner of een informele borrel wilt, de keuze is aan jou. 


4. Fotograaf

Hoe fantastisch zou het zijn om jouw knaller van een bedrijfsfeest vast te kunnen leggen in prachtige, professionele foto's? Deze beelden dienen niet alleen als blijvende herinneringen voor je team, maar ze bieden ook concrete voordelen voor je bedrijf. Ze kunnen worden gebruikt voor interne en externe communicatie, zoals jaarverslagen, nieuwsbrieven, of marketing materiaal. Ze benadrukken de bedrijfscultuur en teamgeest, wat de trots en betrokkenheid van medewerkers versterkt. Bovendien zorgen ze voor een authentieke en positieve uitstraling op sociale media en de website, wat je imago versterkt. 


Vind de ideale fotograaf


5. Speech!

En tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, is het tijd om je voor te bereiden op een inspirerende speech of korte presentatie. Met deze woorden kun je niet alleen je medewerkers bedanken voor hun harde werk en toewijding, maar hen ook motiveren en enthousiast maken voor het nieuwe jaar. Houd de toon licht, luchtig en positief. Maak van de speech een moment waarop iedereen zich gewaardeerd en geïnspireerd voelt. Yes you can! 




6. Begin op tijd met de voorbereidingen

Nu je een idee hebt van wat je wilt doen, is het tijd om de daadwerkelijke voorbereidingen in gang te zetten. Via Salino.be kan je eenvoudig de perfecte locatie, cateraars, foodtrucks, professionele fotografen en verhuurbedrijven voor feestmateriaal vinden en boeken. Vergeet niet om op tijd een uitnodiging naar je collega's te sturen, zodat ze de datum van jullie eindejaarsreceptie kunnen reserveren in hun agenda. Als je hebt gekozen voor een themafeest, zorg ervoor dat dit duidelijk op de uitnodiging wordt vermeld!

Vergeet niet om alle essentiële details, zoals parkeermogelijkheden, de begintijd en eventueel eindtijd, in de uitnodiging op te nemen. Je kunt deze uitnodiging via e-mail versturen, maar je kan ook overwegen om er iets speciaals van te maken door gedrukte uitnodigingen uit te delen of op te sturen. Op die manier zet je meteen de toon voor een onvergetelijke eindejaarsviering!

Geniet je graag zelf van een zorgeloos bedrijfsfeest? Good news: Salino's Business Event Adviseurs staan voor jou klaar om je van A tot Z te begeleiden in de organisatie van je bedrijfsevent. Neem gerust contact op en wij helpen je in de zoektocht naar de ideale leveranciers voor jouw eindejaarsfeest.


Begeleiding bedrijfsevents


Lees ook: 6 dingen die je zeker niet mag vergeten bij de organisatie van je personeelsfeest.

Lees ook: Een trendy foodtruck op jouw feest, hoeveel kost dat?



Deel dit artikel:

E-mail Facebook WhatsApp


Ook interessant